Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Minion sau Mignon

Minion sau Mignon
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

DSC01887

Poate ați văzut că au început să apară afișe cu filmul Minions și reclame pentru fel de fel de produse adaptate simpaticilor protagoniști. Admit că n-am fost foarte atentă la toate, dar știu sigur că cel puțin într-una dintre reclame se vorbește despre năstrușnicii galbeni ca fiind minioni. Deocamdată nu avem în limba română un corespondent pentru minions, dar la urma urmei nici ștrumfii n-au intrat oficial în DOOM și DEX.

În schimb, avem un cuvânt neaoș care se pronunță cam la fel – mignoni – și, cel puțin parțial, definiția li s-ar potrivi cât de cât: „micuț; drăguț”. Totuși, în limba engleză minions înseamnă de fapt „discipol, adesea servil și lipsit de importanță, al unei persoane cu influență”, iar termenii românești care se definesc așa (lacheu, trepăduș etc.) mi se pare că au o nuanță excesiv peiorativă, nepotrivită… OK, nici originalul minion nu e lipsit de conotații negative, dar parcă nu e chiar atât de dur. Adică, zău, uitați-vă la ei:

Citește și:   Recipienți sau Recipiente

Articole interesante

Lasa un comentariu