Locul ăla unde dai cu deodorant :)

6

Presupun că ați simțit și voi din plin aroma de vară. Și nu. Nu-i nici florală, nici fructată, nici alpină etc. Din păcate, mirosul de vară e mai degrabă de beton încins și de… Anti-deodorant. Dar cu ocazia asta mi-am găsit temă de gândire. Cum se zice, bre, la ”partea de dedesubt a încheieturii brațului cu umărul”?

Eu știam de subțioară, dar s-ar părea că, la fel ca și subsioara, e doar variantă. DOOM2 menționează numai subsuoara și subrațul.6 comentarii

 1. Alt nume al acelei zone este "axilă", sau "zona axilară".

  Nu sunt obisnuit ca la voi sa apara asemenea probleme, astfel incat consider ca nu-i exclus sa gresesc eu:
  - Verifica te rog inca o data cu DOOM-ul: esti SIGURA ca acolo scria "subSOara" si nu "subSUOara", cum stiam eu?
  - CE-i cu acel fantezist "anti-deodorant"? Era cumva o gluma? (Eu stiam fie despre "deodorant" (care indeparteaza mirosul neplacut ocazionat de... (parca oxidarea?) transpiratiei statute in zonele care se aerisesc mai greu in mod natural (acolo unde sta "piele pe piele") - spre ex in zonele axilara sau inghinala, sau (in pozitia asezat sau ghemuit) in plica genunchiului si in cea a cotului), fie de "antiperspirant", care (in acelasi scop) impiedica (teoretic) nu oxidarea transpiratiei, ci direct asudarea zonelor unde este aplicat.) Da' "anti-deodorant"? Ăsta CE-ar trebui sa faca: sa SE OPUNA indepartarii mirosului? (Pfui!)

   (0)
   (0)
 2. Victor, ai dreptate. Am furat un ”u”. Iar despre ”anti-deodorant” hai să zicem că-i metaforă pentru transpirație. Bine? 🙂

   (0)
   (0)
 3. Nu pot sa cred ca Victòr n-a inteles din prima! El care e atat de atent si-i fuge mintea la toate prostiile...
  Da, bre, si eu am avut mereu problema asta: stiu ca e subsuoara sau subrat, dar... ma enervez ca nu-mi suna bine cand trebuie sa spun: ma dau cu la subrat sau ma dau pe la subrat sau ma dau subrat. Si daca ma dau, de ce nu spun sub brat? Mie imi lipseste un B.
  Altfel, am observat ca din ce in ce mai rar aud subsuoara, toata lumea spune subrat. In Moldova intalnesti des "subtiori". Dar asta mai mult la cei mai in varsta.

   (0)
   (0)
 4. "Nu pot sa cred ca Victòr n-a inteles din prima! El care e atat de atent si-i fuge mintea la toate prostiile…"
  La prostii DA - da' aicea, la lucruri serioase? (Bagsama mi-o fi fugit de tot, o fi evadat...)

  "...de ce nu spun sub brat? Mie imi lipseste un B."
  - Da' CHIAR, DE CE nu spui asa, daca ASA "ti se arata"? Ti s-a instaurat penurie de "b"-uri? (Las' ca-ti imprumut eu vreo cateva exemplare: b b b b b )
  - Si - pe de alta parte - DE CE nu spui asa? Ca doar nu-i gresit (logico-gramatical): cu deodorant isi da omul deobicei taman SUB brat, nu deasupra lui, nu alaturea de el... (Este adevarat insa pe de o parte ca atunci nu mai precizezi exact zona pe care aplici produsul si pe de alta parte ca atunci nu mai "merge" sa spui ca-ti dai "pe sub brat", ca s-ar intelege ca-ti dai undeva in aer, dedesubtul bratului.)

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?