Linvistică sau Lingvistică

4

Ieri s-a întâmplat să studiez un CV. Şi, fiind un tânăr absolvent de studii superioare fără experienţă în câmpul muncii, a ales cea mai bună soluţie pentru el şi a accentuat partea dedicată atestatelor. Iar la loc de mare cinste erau două certificate de competenţe „linvistice„, unul pentru limba română şi unul pentru limba engleză. În context, mi s-a părut o eroare cu adevărat nefericită. Competenţele în aceste domenii ar fi trebuit să-l înveţe (în primul rând) că este vorba despre „lingvistică„.

Lingvistic = ştiinţă care studiază limba şi legile ei de dezvoltare; care aparţine lingvisticii, privitor la lingvistică.4 comentarii

 1. Daca ASA se prezenta cetateanul in unul dintre domeniile in care se considera el a fi "cel mai tare din parcare", prefer sa nu aflu cam CUM se prezenta in domeniile pe care le stapanea cam "asa-si-asa"...

   (0)
   (0)
 2. husisan66: Ai dreptate - sub rezerva faptului ca eu nu mentionasem pe nicaieri (si NICI nu gandisem comentariul in aceasta idee) ca ar fi o replica la comentariul dumitale. Dupa cum gandisem eu comentariul, el se voia a fi o replica la textul articolului, "cetateanul" fiind candidatul care-si depusese CV-ul.
  (Nu mai lua totul personal; atunci cand comentariul meu se refera la dumneata - mai bine spus, la un comentariu anterior al dumitale - acest lucru este precizat.)

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?