Fief

2

Ăsta e un cuvânt pe care nu l-am mai auzit până săptămâna trecută, dar nu știu cum se face că, de când l-am auzit prima dată, îl regăsesc în fiecare zi:

Fief = feudă, drept de proprietate asupra unei feude; zonă de influență absolută sau preponderentă.

PS: Primul sinonim pe care l-am primit pentru fief a fost gașcă.

PPS: Nu vă miră că unul dintre sensurile secundare se leagă de spectrul electoral, nu?2 comentarii

 1. Later edit:
  1. Cat de tineri sunteti daca inca nu citiserati despre "fief"...
  2. E TARE bine sa constati ca in cadrul tineretului actual mai sunt si tineri care nu numai ca mai citesc, dar mai si invata din ceea ce citesc - chiar si din literaturabeletristica, nu numai / neaparat din cea de specialitate / didactica, si chiar si informatii colaterale, neconexe subiectului scrierii, asa cum este (probabil) aceasta despre fief.
  3. MIE cuvantul "gaşcă" nu-mi pare a fi sinonim pt "fief" (nici macar la sensurile lor figurate), caci - desi ARE o componenta legata de persoane (ca dealtfel si o alta legata de... dotari: locuinte, vehicule, unelte, utilaje, echipamente, animale etc) - principala componenta a sensului cuvantului "fief" se refera la teritoriu, ori cuvantul "gaşcă" nu contine (neaparat) o conotatie cu aceasta referire. Sau poate s-o fi modificat acceptiunea actuala a cuvantului fata de cea generalizata "de pe vremea mea"?

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?