Aronie

2

2014-04-16 10.51.12

Am dat peste sucul ăsta și m-a intrigat fructul numit aronie. Așa, după poză, am crezut că ar fi vorba de afine și poate o fi vreun nume alternativ pentru ele. Dar care erau șansele să fi găsit și o altă variantă de a spune ”blueberry” prin ”chokeberry”? Firește, mici!

Ei bine, aflați că aronia asta e un fruct legitim și, conform unor articole, e chiar un ”superfruct antioxidant”. Deci nu e nici greșeală și nici sinonim pentru afină, dar nu vă așteptați să aflați asta din DEX sau DOOM. Săracele n-au cum să facă față la multitudinea de alimente ”minune” care tot apar pe piață (gen goji, quinoa etc.) și fără de care, zău, nici nu știu cum s-au descurcat strămoșii noștri… Însă nu mă plâng că, deh, se cheamă că azi am mai învățat ceva și n-am niciun regret că a pornit de la ceva atât de banal ca o cutie de suc.2 comentarii

  1. HÂÂÂÂÂÎ?
    N-am auzit / citit IN VIATA MEA despre asa ceva... (nici macar aluzii). (Este adevarat, pe de alta parte, ca SUNT CONVINS ca mai exista si ALTE plante / parti de planta (sau animale) despre care n-am auzit inca... Spre ex, pana recent (desi cunosteam ambii termeni si STIAM - CE anume inseamna fiecare) nu stiam (nu ma gandisem) CARE ar fi alternativa ("conjugata") adjectivului (eventual substantivizat) "marsupial".)
    ("Chokeberry"? Asta CE ar vrea sa insemne - ca-i un fruct salbatic cu care te ineci?)

     (0)
     (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?