Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Coautor sau Co-autor

Coautor sau Co-autor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cred că eram în stare să mă contrazic cu cineva mult și bine pe tema asta, dacă era să vină vorba vreodată. Mare noroc că am boala asta de a mai verifica din când în când câte ceva când scriu și așa am descoperit că nu e corect cum credeam eu, respectiv co-autor, ci coautor.

De fapt, nu-s neapărat sigură că e greșit cum știam eu, pentru că prefixul adăugat prin cratimă e o formă legitimă de compunere, dar probabil că acest cuvânt e folosit suficient de frecvent încât să intre în vocabular cu drepturi depline și să nu mai fie nevoie de cratimă, mai ales că nu are alte probleme de formă. Altfel, în anumite circumstanțe, trăiesc cu senzația că poate fi corectă inclusiv o construcție de tipul ”super-abil” (bazându-mă pe punctul 4 de aici), doar că uzul n-are de ce să impună exemplul meu în dicționare.

Citește și:   Jumere, Jumeri sau Jumări?

Articole interesante

Lasa un comentariu