Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Chefir sau Kefir

Chefir sau Kefir
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nu știu ce relație aveți cu produsul ăsta, dar teoretic e numai bun pentru vară, pentru că-i răcoros. Doar că, puși în fața vitrinei cu lactate, aveți șanse mari să dați deopotrivă peste chefir și kefir. Bine, sunt sigură că decizia de cumpărare trece la fiecare prin fel de fel de filtre, dar e bine să știți că, din punctul de vedere al limbii române, corect este chefir.

Citește și:   Miscelaneu, miscelanee

Articole interesante

5 comentarii

 1. Avand in vedere faptul ca produsul in sine (ca si iaurtul, ca si cvasul, ca si cumâsul) este de origine de prin Orientul Indepartat (de unde migratorii dinspre acolo incoace l-au adus), unde CU CERTITUDINE numele ii este scris cu ALT gen de litere, apartinand ALTUI alfabet, modalitatea de (tran)scriere a numelui sau in alfabetul latin este arbitrara. Cine foloseste scrierea cu „k” probabil ca a cunoscut produsul (sau poate doar numele acestuia) in vreo limba straina…

 2. la noi, zice dicționarul, cică a intrat din franceză (kefir sau kephir), dar n-aș pune mîna-n foc că n-a venit (și) de la ruși (кефир).

 3. Probabil ca in franceza pe ACEA filiera a patruns, de la rusi, ca si „icra” (caviar) (substantiv comun), ca si „Smirnoff” (nume propriu de marca de vodca)… Da’ n-as pune catusi de putin mana in foc ca la noi DE LA FRANTUJI a ajuns, TARE-mi vine-a crede ca numele ne-a fost adus la cunostinta odata cu produsul fie prin intermediul tatarilor (ca si „cobza”, ca si „gusla”), fie (mai probabil, ca si in cazul iaurtului) prin al turcilor.

 4. viewdetails http://www.insanejournal.com/update.bml http://warnernickl5.soup.io/post/427384083/Thoughts-On-Clear-cut-Finance-Systems http://www.insanejournal.com/update.bml http://www.blackplanet.com/your_page/blog/manage/posting_list.html?pp=1 http://www
  viewdetails http://www.insanejournal.com/update.bml http://warnernickl5.soup.io/post/427384083/Thoughts-On-Clear-cut-Finance-Systems http://www.insanejournal.com/update.bml http://www.blackplanet.com/your_page/blog/manage/posting_list.html?pp=1 http://www
  2015-05-14T03:41:05+03:00A comentat pe 14 mai 2015 la 3:41 AM

  It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this excellent blog!
  I guess for now i’ll settle for book-marking
  and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will share this site with
  my Facebook group. Chat soon!

Lasa un comentariu