Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce este o televiziune?

Ce este o televiziune?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Săptămâna asta am citit pe site-ul Mediafax 2 articole în care, după mintea mea, ar fi fost mult mai potrivit să găsesc termenul de ”canal de televiziune” decât pe cel de ”televiziune”. Cele 2 știri pot fi accesate aici și aici și vă invit să-mi spuneți dacă greșesc sau nu. Mie mi se pare că, cel puțin în cazul știrii cu AXN, e ca și cum am spune că TVR1 și TVR2 sunt televiziuni.

Citește și:   Actoalitate

Articole interesante

6 comentarii

 1. Sigur nu greșești – din păcate. Jenant spre rușinos pentru Mediafax, dar și pentru redacțiile care au preluat știrea de-a gata, pe nemestecate, fără să-și mai activeze neuronii pentru ea. În context, aproape meritoriu felul în care alte redactii au corectat știrea din mers: http://adevarul.ro/entertainment/tv/axn-black-axn-white-inromania-toamna-1_51e0045fc7b855ff56308b50/index.html, http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/noi-canale-tv-axn-in-romania-184211.html, http://ro.stiri.yahoo.com/sony-picture-%C3%AEnlocuie%C5%9Fte-axn-sci-fi-%C5%9Fi-crime-102036171.html.

 2. Nefiind infailibil, nu pot sa decid eu (si cred ca nici altcineva nu poate) daca in aceasta imprejurare dumneata gresesti sau nu, pot cel mult sa-mi expun propriul punct de vedere:
  MULTI patroni au doua sau mai multe firme si nu putine sunt cazurile in care doua sau mai multe dintre acestea au acelasi profil de activitate sau profile inrudite foarte indeaproape; alteori este vorba doar despre sectii diferite ale aceleiasi firme. In opinia mea, luand in considerare definitia „de dictionar” pt http://dexonline.ro/definitie/televiziune , in privinta AXN White si AXN Black (sau TVR1 si TVR2) (ca sa ma refer la ceva concret si reprezentativ) lucrurile depind de modalitatea lor de organizare interna (pe care eu nu o cunosc): este vorba despre „televiziuni” si nu doar despre „CANALE de televiziune” daca cele doua (sau mai multe – vezi canalele „Discovery”) indeplinesc mai multe criterii, principalele fiind sa aiba BUGETE SEPARATE si sa fie luate separat in evidenta (ca firme de-sine-statatoare) la Registrul Comertului.
  Din punctul de vedere al nostru, al spectatorilor, acest lucru s-ar traduce prin cerinta ca acele televiziuni sa aiba emisiuni proprii distincte (ceea ce NU inseamna ca una dintre ele n-ar putea prelua (fie in direct, fie in reluare) – indicand faptul ca este o preluare – emisiuni ale celeilalte), sa aiba personalul care se vede pe ecran (crainici, prezentatori, moderatori etc) – SI mijloacele tehnice – proprii, specifice fiecareia dintre ele (personalul tehnic si administrativ poate sa fie comun (in totalitate sau partial) odata ce si alte firme, non-media, isi mai impartasesc personalul, indiferent daca conducerile lor sunt constiente sau nu de acest lucru, caci nu putine persoane lucreaza mai mult decat cate o norma, daca gasesc cerere pt indeletnicirea lor) si sa incheie fiecare propriile sale contracte de distribuire cu diversii operatori.

 3. bai analistii pulimii.. nu cumva e „sa scri”. sau „sa-ul” acela nu are nici o valoare in limba rromana?

 4. Me, eu n-am prea înțeles ce vrei să spui. Exceptând faptul că pari să ai un ton agresiv și-un limbaj pe măsură, conținutul propriu-zis al mesajului tău n-a ajuns la mine.

 5. Emi: Eu cred ca insusi CONTINUTUL mesajului sau ajunsese la dumneata integral, nu „ciuntit”, si ca s-a pierdut doar INTELESUL, „TÂLCUL” sau, ca doar nu intelesesesi CE anume incercase si nu reusise sa transmita (in mod inteligibil).

  Me:
  a). Nu, aceea nu face parte dintre obiectele analizei noastre.
  b). Cu scuze ca-mi „bag nasul” si unde nu ma pricep (eu personal nu cunosc limba romanes (tiganeasca) – presupun ca LA EA facusesi aluzie cu limba RROMANA):
  – NU, cel putin in limba ROMANA nu este „sa scri”, ci „sa scrii”.
  – Ba da, acel „sa” este chiar FOARTE valoros in limba romana. Dumneata STII cumva si DE CE, CARE anume ii este valoarea?

 6. Facem o analiza pe textul lui Me? Mai mare rusinea! Eu am gasit zece greseli, daca le pun si pe cele de ortografie.

Lasa un comentariu