Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Carismă sau Charismă

Carismă sau Charismă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Mie nu mi se pare că ar fi o formă foarte românească, dar DOOM a îmbrățișat varianta charismă, așa că, oficial, așa e corect și nu carismă. Evident, același lucru e valabil și pentru perechea charismatic/carismatic.

PS: N-am știut până acum că există și un sens cu puternic iz religios pentru charismă: ”ansamblu de date spirituale deosebite, coborâte prin Duhul Sfânt asupra comunităților sau indivizilor”. De fapt, dacă mă gândesc mai bine la asta, mi-e chiar dificil să asociez charismaticul cu ideea de comunitate. Chiar mi se pare un atribut destul de rar 🙂

Citește și:   Lecţie de perspicacitate

Articole interesante

1 comentariu

  1. „Carisma* colectiva”? Ciudata idee… In mintea mea, carisma ar putea eventual sa aiba nu un colectiv, ci eventual o trasatura comuna a (membrilor) acestuia (sa spunem – o indeletnicire pe care o practica, sau o idee sustinuta de ei). (Ma indoiesc de existenta vreunei enorii carismatice, sau de carisma colectiva a corpului pilotilor, desi admit carisma crestinismului si pe cea a ideii de zbor.)
    *Scuze – eu n-am de gand sa folosesc varianta cu „h”…

Lasa un comentariu