Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Caracter

Caracter
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Din punct de vedere psihologic, caracterul reprezintă ”latura relațional-valorică și de autoreglaj a personalității” și se definește ca ”ansamblu închegat de atitudini și trăsături care determină o modalitate relativ stabilă, constantă de orientare și raportare a subiectului la cei din jur, la sine însuși, la activitatea desfășurată, la însăși societate, ca realitate socio-umană globală” (Mielu Zlate, Fundamentele psihologiei, 2006).

În DEX apare definit relativ similar ca ”ansamblul însușirilor fundamentale psihice-morale ale unei persoane, care se manifestă în modul de comportare, în ideile și acțiunile sale”. Tot aici apar și definițiile de tipul ”personalitate morală fermă” sau ”însușire morală care se manifestă prin perseverență, voință fermă și corectitudine”. Iar în limbajul comun caracterul pare să se asocieze mai degrabă cu trăsăturile pozitive/dezirabile și așa s-a ajuns la ”oamenii de caracter” și la cei ”lipsiți de caracter”.

Însă indiferent cum alegeți să vă gândiți la noțiune, atunci când pronunțați cuvântul caracter puneți accentul pe e și nu pe altă vocală. Nu știu dacă ați remarcat, dar se folosește destul de mult varianta carácter în detrimentul lui caractér.

Citește și:   Lihnit de foame

Articole interesante

Lasa un comentariu