Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Caisiu

Caisiu
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Mă văd nevoită să recunosc aici că sunt fan al mărcii cu pricina, așa că nu e de mirare că-mi mai „clătesc” retina pe site-ul lor din când în când. Doar că azi nu mi-au mai picat ochii pe un articol de îmbrăcăminte, ci pe o culoare – caisiu:

caisiu

N-ar fi o noutate că un fruct a odrăslit numele unei nuanțe. Avem portocaliu și vișiniu, de exemplu. Însă, oficial, nu-l avem și pe caisiu, deși pare să-și fi făcut loc în vreo două dicționare de neologisme. Asta e, dacă țineți mult la rigoare, puteți să-i spuneți și altfel culorii respective. Altfel, oricum lumea cromatică e bizară și e de așteptat să nu-și fi făcut loc în DEX și DOOM chiar toate nuanțele posibile. Ba, aș îndrăzni să spun că poate acestea chiar țin de un anumit limbaj de specialitate.

PS: Mi se pare important de notat că cele două dicționare care l-au consemnat pe caisiu definesc nuanța ca fiind un fel de „galben-deschis”, iar exemplul de la care am pornit cu articolul e destul de departe de galben. Dar asta nu e nimic altceva decât un argument în plus pentru complexitatea lumii culorilor și iar n-am cum să spun cu certitudine că oricare dintre cele două surse greșește. Să nu uităm că, totuși, caisele (coapte) arată așa:

Citește și:   Feedback sau Feed-back

file641340001417

Articole interesante

4 comentarii

  1. ăsta din poză nu era „roz piersică” pe vremuri?

  2. N-am idee cum era pe vremuri. Dar ar putea fi și „roz piersică” 🙂

  3. :))) să știi că m-am gîndit, dar nu, niciodată n-am auzit „pe vremuri” piersiciu, doar „(roz) piersic[„. era culoarea tipică a unui material mai de doamne-ajută anterevoluționar, un fel de voal plin și vag catifelat la atingere (iată, era piersicos din toate punctele de vedere), din care se confecționau la croitorie toaaaate hăinuțele pentru nunți, botezuri și înmormî… pardon, serbări de partid.

Lasa un comentariu