Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Cacografie

Cacografie

[via Idei]

Pe ici, pe colo mai citesc uneori păreri despre cacofonii și sunt destui cei care nu consideră că ar fi greșeli propriu-zise. De fapt, chiar nu sunt greșeli gramaticale, dar eu una aș alege oricând să evit o cacofonie dacă pot.

În schimb, cacografia este definită clar, negru pe alb, ca ortografiere greșită. Și, culmea, nu pare să fie un cuvânt foarte bine cunoscut, deși ”boala” pe care o descrie aproape că a devenit epidemie.

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cicu, îți mulțumim pentru sugestie!

1 comentariu

  1. „Componenta caco- apare şi-n alte cuvinte, ce-i drept: mai savante, cum ar fi „cacofazie” = vorbire incorectă, „cacologie” = construcţie gramaticală defectuoasă, sau „cacografie”, pe care un dicţionar (nu spun care, altminteri onorabil) îl defineşte ca „ortografiere greşită”; această definiţie este ea însăşi greşită şi am să fac o paranteză ca să explic de ce. Particula, tot grecească, orto- înseamnă „drept, corect”: orto-doxie = „dreapta credinţă”, orto-pedie = „creşterea corectă a oaselor corpului”, orto-gonal = „unghi drept” ş.a.m.d. Orto-grafie va să zică scriere corectă, aşa că „ortografie greşită” e un nonsens: e cum am spune cerc pătrat.”
    http://www.pruteanu.ro/4doarovorba/emis-s-009-cacof-ca-si.htm

Lasa un comentariu