Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cacografie

Cacografie
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

[via Idei]

Pe ici, pe colo mai citesc uneori păreri despre cacofonii și sunt destui cei care nu consideră că ar fi greșeli propriu-zise. De fapt, chiar nu sunt greșeli gramaticale, dar eu una aș alege oricând să evit o cacofonie dacă pot.

În schimb, cacografia este definită clar, negru pe alb, ca ortografiere greșită. Și, culmea, nu pare să fie un cuvânt foarte bine cunoscut, deși ”boala” pe care o descrie aproape că a devenit epidemie.

Cicu, îți mulțumim pentru sugestie!

Citește și:   (Mai) Ştii să scrii?

Articole interesante

1 comentariu

  1. „Componenta caco- apare şi-n alte cuvinte, ce-i drept: mai savante, cum ar fi „cacofazie” = vorbire incorectă, „cacologie” = construcţie gramaticală defectuoasă, sau „cacografie”, pe care un dicţionar (nu spun care, altminteri onorabil) îl defineşte ca „ortografiere greşită”; această definiţie este ea însăşi greşită şi am să fac o paranteză ca să explic de ce. Particula, tot grecească, orto- înseamnă „drept, corect”: orto-doxie = „dreapta credinţă”, orto-pedie = „creşterea corectă a oaselor corpului”, orto-gonal = „unghi drept” ş.a.m.d. Orto-grafie va să zică scriere corectă, aşa că „ortografie greşită” e un nonsens: e cum am spune cerc pătrat.”
    http://www.pruteanu.ro/4doarovorba/emis-s-009-cacof-ca-si.htm

Lasa un comentariu