Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Butic

Butic
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nu știu dacă ați remarcat, dar acum s-au umplut spațiile comerciale de buticuri. N-ai cum să te plimbi de aici până mai încolo și să nu dai peste un butic, de regulă scris ”boutique”. Și, culmea, de regulă e vorba despre magazinașe de tip ”second-hand”, deși în mod normal buticul ar trebui să includă produse din cu totul altă gamă:

Butic = magazin mic și luxos, cu mărfuri, în general se serie mică.

Citește și:   În afară sau Înafară

Articole interesante

1 comentariu

  1. Ai omis sa mai precizezi si o alta deosebire esentiala: de regula, originalul „boutique” (astfel scris si in celelalte limbi de larga circulatie, inclusiv in engleza si germana) este strict specializat (spre ex pe tesaturi orientale cu accent pe cele „vaporoase”, sau pe accesorii vestimentare feminine din piele, sau pe uleiuri comestibile cu accent deosebit pe untdelemn (uleiul de masline) etc), prin contrast cu acceptiunea noastra a „buticului”, care include in definitie si varietatea / diversitatea produselor comercializate, de la electronica la bauturi si de la condimente la obiecte vestimentare, trecand prin paine, mezeluri si branzeturi, metalo-chimice (detergenti, vesela, becuri, maturi…), tigari etc – ba pana si timbre si bilete de transport in comun.

Lasa un comentariu