Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Baribal

Baribal
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

E mare, e negru și e american. Ce să fie? Ei, dacă v-ați fi uitat azi la documentarul la care m-am uitat și eu, ați fi știut sigur că baribalul e un urs.

Voi ce-ați învățat azi de la TV? 🙂

Citește și:   Ce este o televiziune?

Articole interesante

9 comentarii

 1. Despre baribal aflasem / invatasem (cu peste o juma’ de veac in urma, in copilaria mea mare) – deodata cu dromaderul („camila” cu o cocoasa) si lama (despre camila propriu-zisa, cea cu doua cocoase – pe care o stiam deja – am aflat ca se numeste „bactriană”), cu caimanul, aligatorul si gavialul (despre crocodil stiam deja), cu urangutanul si cu nu mai stiu CARE (si cate) alte asemenea animale salbatice – dintr-un „joc” educativ (de genul „cine stie raspunde”: „trageai” un cartonas cu un animal (nume, poza si o f sumara descriere caracteristica) si trebuia sa-l plasezi pe continentul corespunzator), joc numit (daca bine imi mai amintesc eu) „Animale de pe continente”.

 2. P.S. Si pt ca sa raspund la intrebare: eu astazi de la TV (la care azi m-am uitat) am invatat ca mai bine imi petreceam timpul citind o carte…

 3. Hihi, aveam și eu cărțile alea când eram mică. Doar că eram foarte mică și am avut grijă să le stric 😀 Iar de baribal nu-mi amintesc de acolo…

  PS: Presupun că depinde și de post, dar și de carte 🙂

 4. Poate ca se pierduse cartonasul cu baribalul inainte de a te fi impresionat pe dumneata suficient incat sa-l retii.

  Da, Emi, BINEINTELES ca depinde atat de post cat si de carte – daca oferta este limitata – dar pe canalele documentare azi n-am gasit nimic care atat sa ma intereseze cat si sa nici nu-mi fie deja familiar (prin vizionari repetate), iar carti (din fericire) in biblioteca mai am destule carora inca nu le-a venit randul sa fie citite (chiar daca unele au peste doua decenii vechime, unele cumparate chiar dinainte de „revolutie”: ritmul in care cumparam atunci cartile era ritmul in care gaseam carti pe care le consideram „interesante”, si NET mai mare decat ritmul in care le puteam citi, in ciuda faptului ca pe atunci inca mai aveam media lecturilor cam pe la 150-200 pagini pe zi (cand eram mai tanar acest ritm era cam cu 100 pag/zi mai mare) – medie facuta incluzand concediile si zilele de boala).
  Si UNDE mai pui ca mai am si destule carti pe care planuiesc sa le REcitesc (de la Sadoveanu (in primul rand „Fratii Jderi”) la Ionel Pop (cu ale sale scrieri cinegetice), de la Dafoe cu al sau „Robinson Crusoe” la Solohov („Pe Donul linistit”), de la cam tot ce-oi mai gasi de Szinkiewicz (de la seria „Cavalerilor teutoni” la „Faraonul”, la „Papusa”, la „Vraciul” sau la „Quo vadis”) la cam tot ce am din Julers Verne, si de la trilogia „Lumii inelare” a lui Larry Niven la tot ce-oi mai putea gasi prin biblioteca din scrierile lui Asimov, fara sa uitam de Cosbuc, Toparceanu, Minulescu si Arghezi (ba chiar si – oricat de incredibil ar putea parea – de Mihai Beniuc) (preferatii mei, in dauna lui Eminescu, Blaga, Bacovia etc) sau de Villon si Baudelaire. Si lista asta – asa ampla cum poate parea – este DEPARTE de a fi exhaustiva… (Mi se pare ciudat faptul ca – in ciuda a ceea ce-as fi prezis in adolescenta – in aceasta lista nu se regasesc nici Dumas, nici Paul Feval, preferatii mei de-atunci – dar se regaseste DIN PLIN Karl May.)

 5. AOLEU, uitasem de Edgar Rice-Borroughs, de J.A.Rosny-Aine, de Arkadii si Boris Strugatki, de Bogomil Rainov… Si de Ioan Dan si de Rodica Ojog-Brasoveanu… Si de Ileana Vulpescu si Constantin Chirita (in special „trilogia in alb”: „Ingerul alb”, „Pescarusul alb” si „Trandafirul alb”, dar si seria Ciresarilor)…
  PFUII… NEAPARAT tre’ sa ma pun cu burta pe carte; pacat ca tocmai azi mi-am „paradit” ochelarii… (Acum tastez cu un ochi inchis, ca nu mai am – pana luni – decat o lentila…)

 6. Festina lente, Victor. Ai mancat un E din numele celui care a facut ( si mai ) celebra intrebarea Sfantului Petru: ” Quo vadis, Domine? ”.

 7. Ai dreptate, Caline, cu Szienkiewicz, scuze (dumitale, autorilor blogului si celorlalti cititori) pt… dezinformarea involuntara.

 8. Am auzit la emisiunea lui Radu Banciu de cuvant baribal. Nu am stiu ce este acela si am cautat pe google. Am ajuns aici si acum stiu. 🙂

Lasa un comentariu