Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Bacalaureat – 2014 – sesiunea de toamnă

Bacalaureat – 2014 – sesiunea de toamnă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ați prins știrea asta săptămâna trecută?

Pavel Ciobanu, un absolvent de liceu din Iași, cică nu s-ar fi prezentat la prima sesiune, pentru că a vrut să se asigure că va lua notă maximă. N-am spus nimic despre asta atunci, pentru că n-am vrut să fiu nesuferită, dar trebuie să recunosc că văzusem câteva fisuri în marele lui plan.

Sau poate pornesc eu de la o premisă greșită? Eu am pus semn de egalitate între ”nota maximă” și ”nota 10” și, din punctul meu de vedere, pentru nota 10 ai nevoie și de un pic de noroc. Oricât de bine pregătit ai fi, mai ales când ai emoții, există posibilitatea să mai greșești câte ceva, să nu citești cu atenție și să ratezi o nuanță, să te grăbești de-a binelea și să sari peste ceva etc. Sau pur și simplu să dai peste un corector care să aprecieze subiectiv, în defavoarea ta, vreo chichiță. Adică, pe scurt, e foarte ușor să pierzi pe undeva câteva sutimi și să nu pici fix pe ”10 curat”, așa că mi s-a părut o idee foarte, foarte proastă să amâni examenul pentru un obiectiv care parcă nu-i 100% în controlul tău. Și-apoi, chiar dacă, să zicem, reușești să iei 10, la ce te ajută? Sigur, e o chestie de palmares, dacă-ți iese, dar examenul ăsta e un hop fix până-l dai. După nu prea ai să mai ajungi să te gândești la el.

Citește și:   Merită sau Se merită

Apoi, dacă premisa mea e greșită, și nota maximă țintită nu era neapărat 10, oricum nota pe care a luat-o până la urmă e… Hai să-i zicem nu grozavă, nu cred că n-ar fi putut să se pregătească pentru nivelul ăsta și până la prima sesiune. Iar acum mă-ndoiesc teribil că a ieșit mai câștigat, pentru că la ora asta probabil toate locurile dezirabile (de la buget) puse la bătaie de facultățile bune sunt deja ocupate de la prima sesiune, așa că…

Și pe cuvânt că n-aș fi scris toată asta dacă n-ar fi insistat să se audă la televizor cu o poveste care dă bine. Altfel, oricând l-aș aprecia pe el în fața celor care s-au prezentat șmecherește și batjocoritor, poate-poate pică pe subiect, dar erau atât de paraleli încât n-au reușit decât să piardă niște ore bune de somn.

Articole interesante

Lasa un comentariu