Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Audit sau Auditare

Audit sau Auditare

[via Idei]

Sfântul DOOM, singurul care face regulile în domeniu, îl menţionează exclusiv pe audit, cu forma audituri la plural. Nici auditarea şi nici auditările nu sunt forme corecte, deşi probabil s-au desprins din verbul a audita, verb care e perfect legitim.

Vlad, îţi mulţumim pentru sugestie!

Citește și:   #SpuneiCuUnCantec

Articole interesante

1 comentariu

  1. Sincer sa fiu, habar n-am ce spun regulile teoretice de derivare a cuvintelor spre un nou inteles (inrudit) prin folosirea de prefixe si/sau sufixe, dar in optica mea utilizarea acestui sufix „-rea” (care substantivizeaza actiunea unui verb) reprezinta o metoda legitima de derivare. Nu am verificat, dar „vedere” sunt SIGUR ca apare atat in DOOM cat si in DEX (daca nu pt alt motiv, macar pt ca acelasi cuvant reprezinta denumirea populara generalizata a banalelor carti postale ilustrate), si „intelegere” sau „mancare” la fel (din motive evidente) – ba inca de la „a manca” mai apare si un alt cuvant oarecum similar, derivat cu un sufix diferit si cu inteles diferit: „mancarime” – dar eventuala inexistenta in dictionare a cuvantului derivat „auzire” (spre ex) (sau a oricarui derivat de acelasi tip) nu inseamna (in opinia mea) ca respectivul cuvant ar fi incorect, ci doar ca utilizarea respectivului cuvant derivat este mai putin frecventa, uzuala (si – TOT „dupa mine” – aceeasi este situatia si pt „auditare”). In fond, sa nu uitam ca este in discutie forma de infinitiv lung a verbului in cauza.

  2. Hello to all, how is all, I think every one is getting more from this web site, and
    your views are nice in support of new people.

    Feel free to surf to my website: portable carpet cleaner reviews Vancouver

Lasa un comentariu