Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ați sau îți

Ați sau îți
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ti bușăsc. Bre.

Citește și:   Nimic nu se pierde. Totul se transformă

Articole interesante

7 comentarii

 1. Eu sunt multumit ca a nimerit „cauta-ti” corect.

 2. Pe „caută-ţi” l-a nimerit pentru că „ei” pun tot timpul cratimă. I-am urmărit şi am observat că „ei” nu scriu niciodată „căutaţi, „faceţi”, „mergeţi”, „mâncaţi” etc., deşi regulile o cer, aşa că uneori le mai iese bine.

  Legenda: „ei” – grup bine-definit de indivizi care comit mereu aceleaşi greşeli de exprimare (exemplul de mai sus cu folosirea cratimei şi scrierea cu un „i” în plus când nu trebuie şi, culmea, omiterea lui atunci când nu trebuie); deci, când unul dintre „ei” o comite cu o cratimă, pac!, îl întrebi cum se scrie „ştii să scrii” şi vei vedea că am dreptate. 😀

 3. Nu vreau să spun nimic nici despre aţi, nici despre îţi, s-a clarificat asta, dar de ce scrieţi voi data la articole în forma „luna, ziua, anul” ? Ştiu că e permis, dar mi se pare împotriva logicii. Ori z-l-a, ori a-l-z !

 4. Așa e formatul de la temă (usa), am să o schimb…

 5. @Zina…Americanii astia mereu „complicheaza” lucrurile, lor le trebuie gallon si baril, cand este litru, lor le trebuie inch, da’ centimetru’ nostru ce are? Noi avem kilometru, ei au mila, da’ nu pentru altii…Noi avem noduri, ei au mile marine…Si mai au ceva da’ suna vulgar, auzi tu; foot, noi avem cot,aproape egal cu „footul” lor si ne doare-n el.Na!

 6. husisan66:
  Nu numai americanii, ci in general anglo-saxonii. (Si – pt ca sa fie lucrurile SI MAI „dragute”, galonul – SI mila – americana – cu exceptia milei marine, care este unitara si universal valabila, deci numai mila terestra – sunt diferite de cele britanice.)

  „Noi avem kilometru, ei au mila…”
  Aiurea! Doar nu-ti inchipui ca au lasat ei lucrurile sa fie atat de simple?!? Ei au mila terestra ( ceva peste 1,6 km la englezi, daca nu ma insel – 1.604 m, si cu ceva sub 1,6 km la americani) si mai au si mila marina (1.852 m).

  „Noi avem noduri, ei au mile marine…”
  Aici ai „zbarcit-o”: oricat ar parea de ciudat, „nod”-ul marinaresc este (direct) unitate de masura NU pt distanta, ci pt viteza: un nod = o mila marina pe ora. (Exprimarea „viteza de „atatea” noduri pe ora” ESTE GRESITA!)

 7. sunt de acord cu tot ce a scris victorCh mai putin cu faptul ca, conform afirmatiei lui, pe langa mila terestra, ei mai au si mila marina. aici ai „zbarcit-o”. toata lumea are mila marina. este egala cu 1852 m si reprezinta un minut arc de meridian masurat la paralela de 45 de grade.

Lasa un comentariu