Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Aronie

Aronie
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

2014-04-16 10.51.12

Am dat peste sucul ăsta și m-a intrigat fructul numit aronie. Așa, după poză, am crezut că ar fi vorba de afine și poate o fi vreun nume alternativ pentru ele. Dar care erau șansele să fi găsit și o altă variantă de a spune ”blueberry” prin ”chokeberry”? Firește, mici!

Ei bine, aflați că aronia asta e un fruct legitim și, conform unor articole, e chiar un ”superfruct antioxidant”. Deci nu e nici greșeală și nici sinonim pentru afină, dar nu vă așteptați să aflați asta din DEX sau DOOM. Săracele n-au cum să facă față la multitudinea de alimente ”minune” care tot apar pe piață (gen goji, quinoa etc.) și fără de care, zău, nici nu știu cum s-au descurcat strămoșii noștri… Însă nu mă plâng că, deh, se cheamă că azi am mai învățat ceva și n-am niciun regret că a pornit de la ceva atât de banal ca o cutie de suc.

Citește și:   Benign sau Malign

Articole interesante

2 comentarii

  1. HÂÂÂÂÂÎ?
    N-am auzit / citit IN VIATA MEA despre asa ceva… (nici macar aluzii). (Este adevarat, pe de alta parte, ca SUNT CONVINS ca mai exista si ALTE plante / parti de planta (sau animale) despre care n-am auzit inca… Spre ex, pana recent (desi cunosteam ambii termeni si STIAM – CE anume inseamna fiecare) nu stiam (nu ma gandisem) CARE ar fi alternativa („conjugata”) adjectivului (eventual substantivizat) „marsupial”.)
    („Chokeberry”? Asta CE ar vrea sa insemne – ca-i un fruct salbatic cu care te ineci?)

  2. Victor, nici eu nu mă cunoșteam cu aronia. De aia am și împărtășit informația aici 🙂

Lasa un comentariu