Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

An preuna sau Împreună

An preuna sau Împreună
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Dacă nu găseam asta pe Facebook, nu mi-ar fi trecut prin cap vreodată să scriu despre o asemenea confuzie:

NUUUUUUUUU

Sincer, nu vreau să judec omul, pentru că nu-l cunosc și, mă rog, calitățile umane ar trebui evaluate după alte criterii decât cele ortografice, dar nu pot să nu urlu undeva în interiorul meu. ZĂU?! AN PREUNA?! De ce ar ridica vreodată probleme bietul împreună? Și nu zic nu, am mai dat peste ampreuna (probabil la cei care n-au prea înțeles cum stă treaba cu â și î), l-am mai văzut și pe inpreună (probabil la cei care n-au prins regula cu m, n, p și b), dar de ce-ar simți cineva nevoia să-i facă rău de trei ori bietului cuvânt?!

Bine măcar că n-are cratimă…

PS: Nu pot să nu mă gândesc la ironia faptului că fix împreună a ajuns să fie scris divizat… Oare era o figură de stil? Nu, nu cred că ăsta e motivul.

Citește și:   Peiorativ sau Periorativ

Articole interesante

1 comentariu

  1. Apreciez blurarea imaginii pentru a proteja persoana. Dar mă întristează zemfleaua la adresa ei. Şi ce dacă unii nu ştiu să scrie şi să se exprime corect româneşte deşii din comentariile/postările lor ne dăm bine seama că sînt adolescenţi români? Am văzut zeci, sute de astfel de zeflemeli în acest spaţiu virtual în care doar unii, cît de cît instruiţi, se simt îndreptăţiţi să „navigheze” fără a se gîndi o clipă că, cel mai probabil, este vorba de un tînăr care a fost transportat din fragedă pruncie de către părinţii lui în Spania, Italia sau ce altă ţară prosperă. Acolo, merge la şcoală,şi este marginalizat şi băşcălizat pentru că este străin. Îşi aduce aminte de frumoasa primă copilărie şi îşi întoarce privirea spre România natală şi virtuală iar aici găseşte doar băşcălie….

Lasa un comentariu