Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Aferat

Aferat
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Probabil că felul ăsta de a fi e strategia cea mai bună pentru înfăptuirea marelui scop ”ziua trece, leafa merge”. Și mi-a amintit de George Costanza din Seinfeld care dusese atitudinea de aferat la un cu totul alt nivel, constatând că dacă pari nervos tot timpul, ceilalți deduc imediat că ești ocupat, preocupat, stresat și implicat. Dacă mai și plimbi niște hârtii, e și mai clar că ești așa din motive ce țin de muncă.

Aferat = care este sau care pare că are multe treburi, că este foarte ocupat.

Citește și:   dpmdv

Articole interesante

13 comentarii

 1. N-am studiat definitia de dictionar, dar pt mine INTOTDEAUNA „aferat” a insemnat cineva care PARE foarte ocupat. (ACUMA, scriind, imi dau seama ca in optica mea realitatea sau irealitatea „ocuparii” este irelevanta: pt mine, „aferat” se refera la aspect, la aparenta, nu la substanta – pe aceasta din urma pur-si-simplu n-o ia in considerare.)

 2. Letinau, nu prea știu din ce film să iau ce zici tu. Nu cred că am făcut vreun efort vreodată să formulez texte la genul neutru ca să ascund faptul că-s femeie. Și restul… Restul chiar n-are sens pentru mine 🙂

 3. E foarte bine, aha…
  Dar… sa omitem virgula acolo unde se cere si s-o plasam, in schimb, taman INTRE subiect si predicat asta nu-i bine deloc. Ntz, ntz, ntz… bad boy, bad, bad…

 4. Na, c-am comis-o si eu ! Sa nu mai sar la jugulara celor care gresesc. Dupa „predicat” era virgula si cred ca si dupa „virgula”. Hai ca-mi dau una cu tesla… desi am ca scuza viteza, nu nestiinta.

 5. Haha, da, ce sa fac? Imi recunosc fara jena greselile si imi asum raspunderea.
  Numai ca n-am „obEctele” in care sa-mi dau cu faimoasa tesla. :)))

 6. Sheapa ma-sii, pe aici cred ca n-o sa gasesc voluntari care sa-si ofere, cu nonsalanta si candoare, obEctele…

 7. Letinau (December 20, 2012 at 1:57 am):
  Inteleg faptul ca dumneata te consideri foarte interesant (si poate ca la fel te considera si cei din anturajul dumitale), dar eu am doua obiectii la comentariul dumitale:
  – Esti „varza”, „vai-s’-amar”, la capitolul ortografie (sau cel putin ASA te-ai manifestat in acest comentariu)
  – MAI important: iti permiti sa te porti condescendent-ironizator cu una dintre gazdele noastre, persoana cumsecade si „la locul ei”, adresandu-i-te ca de pe maidan – ceea ce nu-i tocmai o dovada de „buna crestere”. (La fel procedezi si in viata reala atunci cand patrunzi (neimpiedicat, dar neinvitat) in domiciliul cuiva?)

  In rest – s’-auzim numa’ de bine!

 8. Letinau, n-am înțeles cine ești, dar am priceput că nimic din ce e pe acest site nu e pentru tine. Te-aș ruga politicos să te retragi în glorie. Observ că în alte părți ești foarte activ în ceea ce privește sfera politică și s-ar putea ca tonul tău să fie mai potrivit în zona aia.

 9. Emi, vad ca le-ai sters pe ale lui/ei. Te rog frumos, sterge-le si pe ale mele, oricum erau niste prostioare, de care acum ma rusinez.
  Te rog, multumesc.

 10. Letinau, am înțeles acum. Pur și simplu faci o confuzie. Asta n-ar fi o problemă dacă n-ai fi așa agresiv. Eu am să am răbdare să îți tot șterg comentariile pentru simplul fapt că site-ul ăsta există grație timpului, banilor și efortului meu, complex de circumstanțe care mă face Dumnezeul lui. Cât despre ce știu despre tine, gândește-te că o căutare pe Google nu e chiar neuro-chirurgie, iar numele pe care l-ai dat aici nu e deloc unul comun. Dacă te semnai Ion n-aveam cum să aflu mare lucru.

  Te mai rog încă o dată, tot politicos, să părăsești acest spațiu. Te asigur că faci o confuzie, deci eforturile tale sunt complet inutile.

 11. Tatiana, nu-i da apa la moara, ca te cobori (implicit) la nivelul lui.

Lasa un comentariu