Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Adevăr sau provocare – perlele de la BAC

Adevăr sau provocare – perlele de la BAC
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ieri am văzut distribuit de foarte multe ori articolul acesta. Pe scurt, spune că perlele de la BAC împrăștiate prin media nu ar fi reale și găsiți acolo niște argumente care țin de procedura de corectare a lucrărilor. Personal, am oarece rezerve față de raționament și le-a exprimat deja binișor cineva în altă parte, așa că nu reiau.

Totuși, pot să fiu de acord că promovarea insistentă a ideii că generațiile noi se tâmpesc de la an la an poate fi nocivă. Încrederea în sine e un lucru extraordinar de important și s-ar putea să fie din ce în ce mai greu de clădit pentru ăștia mici din urmă dacă aud constant cât sunt de proști. Eu sunt absolut convinsă că nu sunt nici pe departe mai puțin înzestrați intelectual, ci dimpotrivă, pentru că sunt mult mai complex stimulați (și de mai devreme) de unelte la care noi nici nu visam. În schimb, sistemul de învățământ nu prea s-a actualizat și se prea poate să nu reușească să-i atragă, să-i evalueze corespunzător și poate nici măcar să-i ajute să se dezvolte optim. În plus, dacă e să vorbim punctual despre perle, v-am mai spus, elevii de astăzi sunt pur și simplu mai expuși – cândva, dudele din lucrări erau doar deliciul corectorilor sau poate că cele mai reușite se mai răspândeau prin comunități; în schimb, astăzi sunt chiar căutate și propagate cu mare ușurință, iar faptul că ne lovim de ele atât de mult s-ar putea să ne lase o falsă senzație…

Citește și:   Aseptic sau Antiseptic

Voi cum percepeți fenomenul?

Articole interesante

1 comentariu

  1. Generatia noua CU SIGURANTA nu este (ca medie) mai putin inzestrata nativ decat cele precedente, ci doar are mai multi reprezentanti refractari la acceptarea cunostintelor care le sunt oferite „cu sila”. Un argument ar fi tocmai obligativitatea invatarii lor, care (la aceasta varsta a rebeliunii generalizate impotriva sistemelor existente) provoaca exact reactia contrara, de respingere sfidatoare. Cand (daca) aceste cunostinte nu puteau fi obtinute decat „pe furatelea”, interesul manifestat era mult mai mare (tentatia fructului oprit, intre altele.)
    Si inca ceva: cei de generatia mea se sfiau de necunoasterea de catre ei a (spre ex) scrierii corecte (din cauza faptului ca si a felului in care radeam de ei noi ceilalti), astfel incat faceau tot posibilul sa nu o „afiseze” (sa nu ofere mostre de scris). La ora actuala nu prea-‘i mai pasa nimanui (dintre cei de a caror parere le pasa lor) de aceste greseli, iar recompensa pt vorbirea / scrierea corecta a disparut: „pe vremea mea” stiai ca daca nu vorbesti / scrii corect iti scad drastic sansele de a promova social, profesional si economic, dar actualmente, cand constata CE rezultat da comparatia intre starea socio-politica-profesionalo-economica a unui agramat ca Jiji (sau ca Eba, sau ca Videanu – cei cunoscuti de toata lumea…) pe de o parte, si cea a oamenilor educati (profesori, medici…) devine greu sa intelegem pana si NOI rasturnarea asta de valori, da’ mai sa si avem succes „propovaduindu-le-o” celor tineri.

Lasa un comentariu