Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Acut sau Cronic

Acut sau Cronic
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Probabil că din punct de vedere medical ar fi multe precizări de făcut în plus, dar mă mai întâlnesc cu ele folosite greșit așa că, pe scurt, rețineți că acut se referă la o ”evoluție rapidă, cu caracter de criză”, iar cronic la ”o evoluție lentă, care are un caracter de durată”.

Citește și:   Lectură interactivă

Articole interesante

1 comentariu

  1. Acut (in ACEST sens, daca nu e antonim pt „grav” – in acustica) inseamna suferinta momentana intensa, prin contrast cu „cronic”, care se instaleaza lent iar suferinta poate chiar si sa ramana numai virtuala, potentiala, neconcretizata.
    Reumatismul, otita, sinusita etc sunt exemple tipice de boli cronice – care (chiar daca momentan nu simtim suferinta fizica din cauza lor) odata instalate nu se mai vindeca niciodata complet – si care foarte usor pot trece (reversibil) in faza acuta (dureroasa).

Lasa un comentariu