Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

A-şi da cu părerea sau A se da cu părerea

A-şi da cu părerea sau A se da cu părerea
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Am fost surprinsă prima dată când cineva s-a dat în vorbă cu mine  şi „s-a dat cu părerea” . Apoi au fost alţii care au făcut la fel. Nu m-am dat în vânt după formulare nici prima oară, dar nu m-am dat bătută şi i-am corectat pe toţi.

Na expresii în care îşi are locul reflexivitatea. Mai sunt încă vreo două pe lângă cele de mai sus, dar „a se da cu părerea” nu intră în categorie!

PĂRÉRE, păreri, s.f. 1. Opinie, punct de vedere; concepţie, idee, credinţă. ♢ Expr. A fi de părere = a crede, a socoti, a considera. A(-şi) da cu părerea (ori câte o părere) = a opina; a crede, a considera, a aprecia. A fi de aceeaşi părere (cu cineva) = a fi de acord (cu cineva). A fi de altă părere = a crede altceva, a nu fi de acord. Părere de bine = bucurie, satisfacţie, mulţumire. Părere de rău = mâhnire, căinţă, regret, invidie. 2. Iluzie, închipuire. ♢ Loc. adv. Într-o părere = într-o doară; la întâmplare. ♦ (Concr.) Arătare, nălucire, vedenie, fantomă. ♢ Expr. O părere de… = o cantitate infimă de… – V. părea.

Citește și:   Sau ori S-au

Articole interesante

3 comentarii

  1. Pe vremea mea, Dl. Pruteanu sustinea la cursuri cum ca forma corecta ar fi „a-si da parerea”, iar „a-si da cu parerea” un barbarism. Eu inca mai cred in ce spunea fostul meu profesor.

Lasa un comentariu