Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

A se pricopsi sau A se procopsi

A se pricopsi sau A se procopsi
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Raportat la contemporan, sunt de bine amândouă, mai ales pentru că înseamnă acelaţi lucru. Doar că a se procopsi este variantă pentru a se pricopsi:

A se pricopsi = a ajunge la o situaţie (materială) bună, a realiza un câştig (fără a munci); a se îmbogăţi; a face pe cineva bogat, fericit; a învăţa, a se instrui.

Citește și:   Ostatic sau Ostatec

Articole interesante

4 comentarii

  1. Desi nu am reusit sa gasesc o idee inteligenta cu care sa completez in vreun fel articolul asta sau macar sa initiez o dezbatere pe tema lui, ma multumesc cu a va anunta inca o data ca sunt prezent si ca va multumesc pentru ce faceti aici 🙂

  2. Andi, în continuare apreciem, cu atât mai mult cu cât ăsta e genul de articol la care se trezesc criticii să ne spună că obişnuiam să scriem despre chestii interesante 🙂

  3. Pai asta este o chestiune importanta. Multi oameni inteligenti si interesati de auto-educare se intreaba care este forma corecta a unor expresii. Iar pentru ei chiar conteaza 🙂

  4. De-unde-pana-unde „fara a munci”? A dobandi o buna stare (scrierea in doua cuvinte este intentionata) materiala punct (fara a mai preciza nimic referitor la durata pana la realizare, metodele de obtinere, efortul / riscurile / scarba asumate pt asta etc). ASTA inseamna „un om pricopsit”: „instarit”, singura conotatie fiind starea originara nevoiasa a celui acum instarit.

Lasa un comentariu