Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Prepoziția

Prepoziția
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Prepoziţia este o parte de vorbire neflexibilă auxiliară care exprimă raportul sintactic de subordonare dintre cuvinte în cadrul propoziţiei. Mai exact, prepoziţia servește ca mijloc de exprimare a unei relații de subordonare în planul propoziției între atribut sau complement și regentul acestora.

Prepozițiile pot fi:

  • prepoziții simple (formate dintr-un singur element): în, întru, pe, pentru, până, peste, printre, prin, din, după, asemenea, datorită, a, către, contra, cu, de, fără;
  • prepoziții compuse (formate din două sau mai multe prepoziții simple): de pe lângă, de peste, pe lângă, pe sub, de pe sub, până pe la, de la, de către, de pe, fără de, pe la;
  • locuțiuni prepoziționale (grupuri de cuvinte cu înțeles unitar care au rolul de prepoziții): în fața, în spatele, în dosul, îndărătul, în urma, de-a lungul, de-a latul, din pricina, cu excepția, în privința, dindărătul, pe dinafara, conform cu, contrar cu, cu tot, în loc de, față de, potrivit cu, cu privire la, înainte de, dincolo de, în afară de, în sus de, în jos de, la dreapta, la stânga, de jur împrejurul.
Citește și:   Substantivul

Articole interesante

Lasa un comentariu