Flashuri din sens opus – Marian Godină

4

Flashuri din sens opus – Marian Godină

Primii 1000 de clienţi dornici să afle mai multe despre autor şi întâmplările descrise de acesta primesc volumul cu autograf! Așa că, dacă vrei un volum cu autograf, poți achiziționa cartea de la emag.

Marian Godina a devenit cunoscut datorita textelor cu haz de pe Facebook ce prezinta intamplari din viata de politist rutier si a reusit sa schimbe imaginea breslei sale. „Flash-uri din sens opus” reprezinta volumul de debut al lui Marian Godina, care trece de la uniforma la condei, devenind autor cu acte in regula. O carte actuala si amuzanta care se citeste cu sufletul la gura: momente din viata de zi cu zi in care deseori te regasesti, povestiri cu talc, personaje savuroase si memorabile intalnite in trafic, limbaj autentic presarat cu (auto)ironie si umor cat cuprinde. Este cartea pe care nu te poti abtine sa nu o recomanzi unui prieten dupa ce o citesti.

Ce se-ntampla cand un tanar si dinamic politist cu un talent literar urias se-asterne pe scris? Nu, nu completeaza o amenda sau avertisment, nici un proces verbal, ci scrie o carte nespus de amuzanta. De fapt, avem dinaintea ochilor un soi de oglinda a societatii romanesti contemporane, in care se regasesc cuprinsi in trafic inocenti si marlani, tineri care se umfla-n pene de dragul unei femei sau batrani harsiti care „stiu ei cum merg lucrurile in tara asta“. E un mozaic colorat, din care nu lipsesc nici tristetea, nici hazul, nici moartea, nici viata.

Textele lui Marian Godina sunt momente (in cel mai caragialian sens al cuvantului) din viata de zi cu zi, in care ne recunoastem de indata si cu care oricine poate rezona. Personajele, savuroase si memorabile, devin arhetipuri. Arghire, Petrica, nea Costica isi pierd treptat identitatea si devin exponenti ai unor categorii sociale: parvenitul roman care pleaca-n Italia, face o avere frumusica, isi cumpara masina la mana a doua si-ncalca legi prin tara, pozand in mare afacerist; betivanul care-njura intruna, dar recunoaste cand greseste si pe care n-ai cum sa te superi; micul intreprinzator roman, cu inima mare, care incearca sa castige un ban cinstit, dar se pomeneste ca norocul ii joaca renghiuri. Limbajul povestirilor e frust, nefiltrat, dar cu atat mai autentic, dovedind faptul ca autorul are ureche buna, retine fidel detalii si le reda intr-o maniera directa, apasand puternic pedala (auto)ironiei. Flash-uri din sens opus e o carte actuala, percutanta, care distreaza si intristeaza in acelasi timp, dar care are marele merit de a se citi cu sufletul la gura. Exact la fel cum stai la volan, dupa ce soferii de pe contrasens te avertizeaza ca urmeaza un radar.

Razvan Nastase4 comentarii

 1. Dar despre folosirea incorecta a expresiilor, sau folosirea unor cuvinte inventate care nu se regasesc in dictionarul limbii romane , nu se spune nimic ? Sunt atatea cuvinte inventate. Le-am cautat in dictionarul limbii Romane dar nu le-am gasit, insa se folosesc foarte des mai ales pe posturile media si in reclame. Deci ? Despre asta nu spune nimeni nimic? Nu-i amendeaza nimeni? De ce ?

   (0)
   (0)
  • Gramezi de exemple. Uitati-va la reclamele de pe toate posturile Tv. Fie ale Vodafon, fie alte ....

    (0)
    (0)
  • Din păcate, chiar dacă nu trebuie să le acceptăm, vom fi forțați să ne obișnuim cu ele. Apoi, pentru că ne-am obișnuit cu ele, vor fi adoptate și în limbă!

    (0)
    (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?