Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Zeii şi zeiţele din Grecia Antică

Zeii şi zeiţele din Grecia Antică
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Poveştile despre zeii şi zeiţele din Grecia Antică sunt de-a dreptul fascinante. Se spune că zeităţile Greciei Antice trăiau undeva într-un palat, în nori, deasupra Muntelui Olimp, şi fiecare dintre ele stăpâneau o anumită latură a vieţii.

Zeus era cel mai puternic dintre ei şi regele tuturor zeilor. Zeus este zeul cerului şi al tunetului şi controlează vremea. Despre el se spunea că avea puterea să trimită fulgerele asupra celor care îl deranjau.
Hera era soţia lui Zeus şi regina zeiţelor. Ea era zeiţa femeilor, a căsătoriei şi a familiei. Hera era iubită şi venerată de greci şi cele mai multe temple au fost construite în onoarea ei.
Poseidon era fratele lui Zeus şi zeul mărilor al cutremurelor. Arma lui era un trident despre care se spunea că are puterea să zguduie lumea.
Afrodita era zeiţă dragostei şi frumuseţii. Grecii credeau că Afrodita a apărut din spuma marii pe ţărmul Paphos din Cipru. Ea era considerată cea mai frumoasă zeiţă.
Hades era fratele mai mare al lui Zeus şi al lui Poseidon. El a fost cel mai înspăimântător zeu al Greciei Antice, fiind considerat stăpânul întunericului şi al morţii.
Hermes a fost fiul lui Zeus şi era mesagerul zeilor. El era responsabil de lumea nevăzută. Despre Hermes se spunea că este cel mai rapid dintre toţi zeii, era foarte inteligent şi îl ajuta pe Zeus să ia decizii importante.
Demeter era zeiţa agriculturii, a vegetaţiei şi a recoltelor.
Apollo a fost fiul lui Zeus şi era zeul muzicii, artei, luminii şi a medicinii.
Atena a fost zeiţă greacă a înţelepciunii, îndemânării şi războiului.

Citește și:   Călcâiul lui Ahile – legendă şi semnificaţia expresiei

Articole interesante

Lasa un comentariu