Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Teoria Big Bang: cum a apărut Universul?

Teoria Big Bang: cum a apărut Universul?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cum a apărut Universul? Există multe răspunsuri la această întrebare, pentru că există şi multe teorii despre apariţia Universului.

Astronomii vor răspunde că Universul a apărut odată cu Big Bang. Mai exact în urmă cu 13.7 milioane de ani în urmă, a avut loc o explozie imensă care mai apoi a primit numele de Big Bang şi a fost transformată într-una dintre teoriile care susţin apariţia Universului.

Odată cu marea explozie, Universul a început să se extindă şi continuă să se extindă şi astăzi. De-a lungul milioanelor de ani care au trecut de atunci, materia a început să se formeze într-o structură tot mai mare şi mai complexă care evoluează în continuare.

Tot de la momentul exploziei a început să fie măsurat şi timpul, aşa cum îl măsurăm cu toţii şi în ziua de azi. Materie, energie, spaţiu şi timp, toate au fost create într-o fracţiune de secundă.

După momentul Big Bang sau momentul exploziei au apărut primele forme de materie care erau de dimensiuni extrem de mici.

Oamenii de ştiinţă au încercat să reconstituie ceea ce s-a întâmplat în momentul Big Bang prin introducerea unor particule într-un accelerator de particule şi au studiat apoi urmările.

Citește și:   Există sau nu extratereştri?

După răcirea Universului, aceste particule s-au amestecat pentru a forma protoni şi neutroni, care mai târziu s-au adunat pentru a forma nucleul atomilor.

După ce materia a început să se formeze s-au născut stelele şi galaxiile.

Compoziţia Universului este în continuă schimbare, iar Universul continuă să se extindă.

Oamenii de ştiinţă au mai descoperit că totul în spaţiu se îndepărtează de noi cu viteză. Acest fapt demonstreaza că toată materia şi energia Universului a fost odată concentrată într-un singur punct, înainte de Big Bang.

Nimeni nu ştie ce a cauzat Big Bangul şi nu există nicio dovadă despre ceea ce a fost înaintea lui. Însă chiar după eveniment, se crede că universul era un nod de particule strâns unite, de zece mii de milioane de grade Celsius.

Articole interesante

Lasa un comentariu