Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Superstiţii inedite din toate colţurile lumii

Superstiţii inedite din toate colţurile lumii

Pleci spre şcoală şi ţi-a tăiat calea o pisică neagră? Ai uitat acasă ceva importantat, dar refuzi să te întorci să îl iei de teamă să nu îţi meargă rău toată ziua? Superstiţiile sunt credinţe populare vechi, care s-au transmis de la o generaţie la alta şi nu se regăsesc doar la noi.

Există tot felul de convingeri peste tot în lume,unele dintre ele sunt amuzante, altele de-a dreptul inedite. Iată câteva dintre ele.

  • Pe vremuri, britanicii purtau în buzunar ghinde pentru a nu mai îmbătrâni. Obiceiul se mai păstrează și în zilele noastre.
  • În Turcia, oamenii care cred în superstiţii nu mestecă gumă după lăsarea nopţii.
  • O superstiție care rezistă încă din epoca medievală este aceea de a nu oferi niciodată cadou mănuşi. Se crede că acest lucru aduce ghinion atât celui care primeşte cadoul, dar şi celui care îl oferă. Tot ghinion înseamnă şi atunci când scapi pe jos o mănuşă.
  • Atunci când te duci la examen sau la o întâlnire importantă vei avea noroc dacă vezi în drum…o capră. Încă din cele mai vechi timpuri se credea că acest animal are puterea de a absorbi energiile negative şi odată ce ai întâlnit o capră în drumul tău, poţi să fii sigur că totul va decurge foarte bine.
  • Atunci când în încăpere se lasă o tăcere bruscă se spune că pe acolo trece un înger.

Articole interesante

Lasa un comentariu