Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Stările de agregare ale materiei

Stările de agregare ale materiei
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Materia poate exista în natură în 3 stări de agregare: solidă, lichidă şi gazoasă. O stare de agregare este o formă de organizare a materiei caracterizată prin uniformitate în consistenţă şi rezistenţă, proprietăţi care o diferenţiază de celelalte stări în care substanţa respectivă se poate găsi.

Iată câteva detalii importante despre cele trei stări de agregare ale materiei:

  • Lichidele, precum apa, uleiul sau apa minerală se schimba pentru a se potrivi in interiorul unui recipient. Dacă te uiți la ele la microscop, vei observa ca au particule care sunt apropiate, dar care nu au niciun rost. Moleculele se mișcă împrejur.
  • Gazul, inclusiv aeru, aburul sau heliul plutesc în voie. Poți, de exemplu, să îți treci cu ușurință mâna prin el.  Gazele se schimbă pentru a intra în recipient și îl pot umple.  Moleculele sunt departe unele de altele și se mișcă.
  • Solide, precum masa, pantalonii pe care îi porți sau telefonul sunt ferme și stabile. Moleculele sunt grupate și organizate. Moleculele vibrează ușor, dar nu se mișcă.
Citește și:   Curiozități despre anotimpul de primăvară

Articole interesante

Lasa un comentariu