Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Simţul olfactiv și importanța sa

Simţul olfactiv și importanța sa
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Gustul, auzul, mirosul, văzul şi simţul tactic – dacă ar fi să alegi care dintre ele este cel mai important, ce ai alege?

Acestea sunt cele cinci simţuri cu care fiecare dintre noi suntem înzestraţi. Chiar dacă ai fi tentat să spui că unul este mai important decât altul, în realitate toate cele cinci simţuri sunt la fel de importante, mai ales că între ele există o conexiune puternică.

Dar acum ne vom opri asupra unuia dintre cele cinci simţuri şi anume mirosul. Legat de miros există o mulţime de curiozităţi.

De exemplu, fie că realizezi sau nu, multe dintre amintirile pe care le acumulăm au legătură cu acest simț. Ai observat vreodată până acum că anumite mirosuri sau arome îţi stârnesc amintiri din trecut? Poate mirosul de cozonac îţi aminteşte de bunici sau mirosul de ploaie te duce cu gândul la vacanța  de vara petrecută la ţară.

De ce se întâmplă acest lucru?

În interiorul nasului se alfă un mic “dispozitiv”, denumit ştiinţific epiteliul olfactiv. În epiteliul olfactiv se află mai mult de zece milioane de receptori de miros.

Citește și:   Locul ăla unde dai cu deodorant :)

Aceşti receptori pot distinge între 10.000 de mirosuri diferite. Moleculele mici de miros trec prin nas, iar receptorii transmit mesaje la creier despre miros.

Simţul mirosului este la fel de important că celelalte simţuri ale noastre pentru că ne ajută să înţelegem ce se întâmplă în jurul nostru și chiar să facem conexiuni între anumite momente din viața noastră.

Articole interesante

Lasa un comentariu