Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Simbolurile norocului în jurul lumii

Simbolurile norocului în jurul lumii
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pe lista de dorinţe a fiecăruia dintre noi se găseşte întotdeauna şi norocul. Ne dorim să avem noroc, le urmăm altora noroc şi folosim în multe situații acest concept abstract care pentru fiecare dintre noi are propria semnificaţie şi o interpretare personală.

Din cele mai vechi timpuri oamenii au crezut în simboluri, în puterile nebănuite ale unor obiecte şi în acest fel au apărut şi superstiţiile. Se spune că norocul şi-l face omul cu mâna lui, dar nu strică şi puţin ajutor. Vrei să ai noroc în ceea ce faci? Poate unul dintre aceste simboluri te va ajuta.

  • Potcoava este un simbol clasic considerat aducător de noroc. O explicaţie pentru care potcoava este un talisman norocos ar putea fi următoarea: este făcută din fier, un metal norocos despre care se spune că ţine răul la distanţă, şi se bate pe copita calului cu şapte cuie, iar şapte este un număr norocos. Unii oameni atârnă o potcoavă în casă tocmai pentru a le aduce noroc.
  • Buburuza este considerată aducătoare de noroc mai ales dacă se aşază pe tine. Se spune că buburuza sau gărgăriţa are puterea de a-ţi alunga grijile şi îţi dă răbdare.
  • Elefanţii simbolizează norocul, atât în China cât şi India. Dacă aşezi un elefant figurină în casă vei avea putere şi viaţă lungă. Unii consideră că figurinele de lemn atrag şi mai mult norocul.
  • Curcubeul este considerat un alt simbol aducător de noroc celui care îl vede. Irlandezii spun că acela care va reuşi să ajungă la capătul curcubeului va găsi acolo un pot plin cu aur ascuns de spiriduşi.
  • Ouăle sunt considerate tot un simbol al norocului tocmai pentru că simbolizează renaşterea. În anumite zone, ouăle de găină sunt folosite în anumite ritualuri pentru a atrage vremea bună şi un an bogat pentru fermieri.
  • Bambusul este o plantă care atrage norocul. Această plantă poate sta doar în apă şi o poţi ţine o lungă perioadă de timp în casă.
Citește și:   De ce avem gene și alte curiozități

Articole interesante

Lasa un comentariu