Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Legenda lui Romulus şi Remus

Legenda lui Romulus şi Remus
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Romanii iubeau miturile şi legendele încă din antichitate. Pe măsură ce Roma a crescut şi s-a dezvoltat, a început să circule o legendă prin care romanii încercau să explice de ce sunt ei cei care au dreptul să îi conducă pe toţi. Aşa a luat naştere legenda lui Romulus şi Remus.

Rhea Silvia era prinţesa căsătorită cu Marte, zeul roman al războiului. Cei doi au avut doi fii gemeni pe care i-au botezat Romulus şi Remus. Pentru că ceilalţi zei erau geloşi pe Rhea şi Marte au complotat să îi ucidă pe cei doi fii ai lor.

Rhea a auzit despre planul zeilor şi pentru că Marte era departe, ea trebuia să îşi protejeze copiii. Astfel, ea i-a pus într-un coş şi le-a dat drumul pe râu în jos sperând că cineva îi va găsi şi va avea grijă de ei. Gemenii au fost găsiţi de o lupoaică, care i-a adoptat şi i-a crescut ca pe proprii pui.

Când băieţii au crescut, lupoaica şi-a dat seama că nu îi va putea păstra aşa că i-a lăsat într-un loc în care ştia că îi va putea găsi un cioban. Ciobanul şi soţia lui au fost cei care au continuat să îi crească pe Romulus şi Remus.

Citește și:   Tradiții inedite de Paște în lume

Când băieţii s-au transformat în bărbaţi în toată firea, s-au hotărât să construiască un oraş pe care să îl conducă ei ca regi. Cei doi fraţi au organizat şi o întrecere pentru a vedea care dintre ei este mai potrivit să fie regele oraşului.

Atunci când Remus dădea semne că este cel care va câştiga, Romulus şi-a ieşit din minţi şi l-a ucis pe fratele său cu o piatră. Aşa a devenit Remus primul rege al Romei. Sau cel puţin aşa spune legendă!

Articole interesante

4 comentarii

  1. Romulus a ramas in viata si a devenit regele Romei. (nu Remus)

Lasa un comentariu