Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce străluceşte luna

De ce străluceşte luna
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Te-ai întrebat până acum, de câte ori ai admirat luna luminând în miez de noapte, cum se întâmplă acest lucru şi cum poate astrul nopţii să lumineze în întuneric?

Luna a fost întotdeauna o provocare pentru cercetători şi oameni de ştiinţă, inspiraţie pentru poeţi, un loc încărcat de mistere şi creaturi în filmele SF şi o curiozitate pentru restul dintre noi, care ne îndreptăm privirea în sus în nopţile cu cer senin.

Cum poate luna să strălucească în noapte?

În realitate, suprafaţa lunii este gri închis. Datorită culorii închise şi suprafeţei accidentate, luna poate să reflecte doar 12% din lumina care cade pe ea. Cantitatea de lumina care se întoarce înapoi pe Pământ depinde de poziţia pe orbită, loc şi timp.

Cum reflectă luna lumina soarelui?

Luna se află pe orbită în jurul Pământului. Când orbita lunii este îndreptată spre Pământ, reflectă o cantitate mai mare de lumină[. Acest lucru se întâmplă atunci când este lună plină. Atunci când luna se află foarte aproape de Pământ se numeşte super-lună şi este cu 20% mai luminoasă că deobicei. Când orbita lunii se schimbă, unghiul de lumină se schimbă şi el, şi pe Pământ ajunge mai puţină lumină. În perioada altor stadii ale lunii doar 8% din cantitatea de lumină este reflectată.

Articole interesante

Lasa un comentariu