Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce este cerul albastru?

De ce este cerul albastru?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Culoarea albastră a cerului se datorează fenomenului de dispersie a razelor de lumină. Pe măsură ce lumina înaintează prin atmosferă, cele mai multe unde trec direct şi ajung pe Pământ fără să fie întrerupte de nimic. Lumina în nuanţe uşoare de roşu, portocaliu şi galben sunt “afectate” de aer.

Cele mai multe unde de lumină sunt însă absorbite de moleculele de gaz. Culoarea albastră ce a fost absorbită va radia, apoi, în diferite direcţii.

Aceasta se va împrăştia peste tot în jurul cerului. De aceea, indiferent de direcţia în care te uiţi, această lumină albastră te va urmări peste tot. Din moment ce vezi lumina albstră peste tot, deasupra capului tău, şi cerul ţi se va părea albastru.

Pe măsură ce te uiţi mai aproape de linia orizontului, cerul va părea că are o culoare mai pală. Pentru a ajunge la tine, lumina albastră dispersată va trebui să străbată mai mult aer.

O parte se va împrăștia, încă o dată, în alte direcţii şi din acest motiv vei putea vedea mai puţină lumina albastră. Culoarea cerului lângă linia orizontului poate fi pală sau chiar albă.

Citește și:   Lucruri pe care probabil nu le știi despre creierul tău

Articole interesante

Lasa un comentariu