Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce ameţim atunci când ne învârtim?

De ce ameţim atunci când ne învârtim?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ţi s-a întâmplat până acum să te dai într-o roată în parc sau să te învârteşti mai mult timp, cu viteză şi când te opreşti să fii ameţit şi abia te mai poţi ţine pe picioare?

Cu singuranţă ai experimentat acest lucru până acum. Acum ai ocazia să afli şi de ce se întâmplă aşa – pentru că în acel moment urechile tale trimit un mesaj greşit către creier.

Poate părea surprinzător, însă urechile sunt cele din cauza cărora se produce ameţeala. Un sistem din interiorul urechii care te ajută să îţi menţii echilibrul în timp ce stai este responsabil şi de ameţeala pe care o ai după ce te învârteşti.

Care este legătura dintre urechi şi ameţeală?

Urechile nu ne ajută doar la auz, ci joacă şi un rol extrem de important în menţinerea echilibrului corpului. În interiorul urechilor sunt locuri care au un fel de gel fluid şi mici pori sau fire de păr.

Atunci când începi să te învârteşti, acest lichid începe de asemenea, să se învârtească. Astfel , lichidul atinge şi părul din ureche.

Fiecare fir de păr este prins de o celulă nervoasă ce cară diferite semnale către creier şi îi spune ce fel de mişcări au loc. Apoi, creierul încearcă să descifreze poziţia corpului.

Atunci când te opreşti, lichidul din interiorul urechii nu se opreşte exact în acelaşi moment, acesta continuă să se mişte, să atingă firele de păr și să trimită semnale către creier.

Din această cauză apare senzaţia de ameţeală. Însă creierul nu se lasă păcălit pentru mult timp şi în câteva minute ne recăpătăm echilibrul, chiar dacă ulterior ne-am învârtit cu viteză.

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu