Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cutia Pandorei

Cutia Pandorei
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Mitul Cutia Pandorei este considerat că fiind reprezentativ pentru comportamentul oamenilor. În Grecia Antică, acest mit era folosit nu doar pentru a sublinia slăbiciunile oamenilor, dar şi pentru a explica o serie de neîmpliniri ale speciei umane.

Pandora, prima femeie de pe Pământ

Potrivit acestui mit, Pandora a fost prima femeie de pe Pământ. Ea a fost creată de zei şi fiecare dintre ei i-a oferit câte un dar. În greacă, Pandora înseamnă “cea care merită toate darurile.”

Pandora a fost creată pentru a pedepsi omenirea. Zeus a vrut să pedepsească omenire pentru că, Promoteu a furat focul pentru a-l oferi oamenilor. Hesiod spunea despre darurile pe care le-a primit Pandora că, pe cât sunt de frumoase, pe atât de multă nenorocire vor atrage. Hefaistos a modelat-o perfect din lut, Afrodita i-a dat feminitate, iar Atena a învăţat-o meserii. Hermes a primit ordin de la Zeus să o înveţe să fie încăpăţânată şi curioasă.

Pandora a primit toate aceste daruri de la zei într-o cutie, însă i s-a spus să nu deschidă niciodată cutia.

Apoi Hermes a dus-o la Epimeteu, fratele lui Prometeu, pentru a deveni soţia lui. Prometeu l-a sfătuit pe fratele sau să nu accepte nimic de la zei, însă el a văzut-o pe Pandora şi a fost cucerit de frumuseţea ei.

Citește și:   Experimentul „Turnul din Pisa” făcut de Galileo Galilei

Pandora a încercat să îşi stăpânească curiozitatea, dar în final nu a mai putut să se abțină. A deschis cutia în care credea că se află toate darurile de la zei, dar atunci au început să iasă doar necazuri, încercări şi boli din cutia în care zeii le-au ascuns. Pandora s-a speriat când a văzut cum toate spiritele rele au început să iasă din cutie şi a încercat să o închidă cât mai repede, dar a închis înăutru şi Speranţa.

Articole interesante

Lasa un comentariu