Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum se roteşte Pământul? Întrebarea la care mulţi nu ştiu răspunsul

Cum se roteşte Pământul? Întrebarea la care mulţi nu ştiu răspunsul
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Doi din zece români cred că Soarele se roteşte în jurul Pământului, aşa arată rezultatele unui studiu lansat la Festivalul de Ştiinţă de la Bucureşti şi care a testat nivelul de alfabetizare ştiinţifică al populaţiei.

De asemenea, unul din zece români chestionaţi a spus că nu ştie răspunsul la această întrebare. Concluzia: la şcoală nu mai învăţăm suficient la capitolul ştiinţe.

Cum se roteşte Pământul

Pământul se roteşte în jurul Soarelui şi nu invers! Pământul, satelitul său natural Luna, împreună cu toate planetele din Sistemul Solar se învârt în jurul celui mai mare astru din sistem – Soarele. Mişcarea Pământului în jurul Soarelui se numeşte mişcarea de revoluţie.

Care sunt mişcările Pământului

Pământul realizează două tipuri de mişcare: se roteşte în jurul axei sale şi, în acelaşi timp, se roteşte în jurul Soarelui. Mişcarea Pământului în jurul axei sale se numeşte mişcarea de rotaţie, iar mişcarea în jurul Soarelui mai este cunoscută drept mişcarea de revoluţie. O rotaţie completă a Pământului în jurul axei sale durează 24 de ore şi se petrece în sens contrar acelor de ceasornic. Mişcarea de revoluţie în jurul Soarelui urmăreşte, tot în sensul contrar acelor de ceasornic, o orbită eliptică, adică ovală, iar rotaţia durează 365 de zile şi 6 ore.

Citește și:   Ce înseamnă expresia “a descoperit America”

Articole interesante

4 comentarii

  1. Sunt si eu curios care este motivul pentru care crezi ca pamantul se roteste in jurul soarelui si nu invers.
    Un adevar: Nu exista nicio demonstratie stiintifica!
    Copernic nu a demonstrat nimic, ci doar pot spune „a afirmat” ca pamantul se roteste in jurul soarelui, dupa care toti specialistii lu’ peste, pentru faptul ca „arata mai bine” sistemul cu soarele in mijloc (nici macar, in ziua de azi nu mai crede nimeni in sistemul centric, ci acentric…vorbesc de specialisti) s-a adoptat fara prea multe discutii.
    Avem de-a face cu o credinta: credinta nedemonstrata a lui Copernic ca pamantul…..etc., si o alta credinta, cea din sfanta scriptura.

  2. Doamne fereste! Pana si in acest inceput de sec xxi mai avem idioti care cred ca soarele se invarte in jurul pamantului? Pai s-a ajuns pe Luna si Marte, tovarrasi-si cum credeti ca s a putut lansa o raketa fara sa ai baze solide de astronomie-matematica si calcule corecte ptr a putea iesi de pe orbita pamantului si chiar a sistemullui solar? Pionner 1 si 2 au iesit deja din sistemul solar indreptandu-se spre alte sisteme solare-in hiperspatiu-si voi spuneti asa ceva-ca Pamantul e centrul sistemului solar? Doamne fereste!

Lasa un comentariu