Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cine a descoperit electricitatea

Cine a descoperit electricitatea
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ce este electricitatea

Electricitatea este o formă de energie care face ca obiectele să lumineze sau să se mişte. Mişcarea rapidă a electronilor împotriva protonilor şi neutronilor într-un atom produce electricitatea. Electricitatea ajunge în casele noastre prin fire electrice şi stâlpii instalaţi pe stradă.

Istoria electricităţii pe scurt

Nu se poate spune că electricitatea a fost descoperită doar de o singură persoană. Se presupune că Benjamin Franklin a făcut un experiment pentru a demonstra că fulgerul este o formă de electricitate. Acesta a legat o cheie metalică de un zmeu pe care l-a lăsat să zboare în timpul unei furtuni.Atunci când electricitatea formată în norii de furtună a căzut peste zmeul care era ud şi a atins cheia metalică, s-a produs un şoc electric. Astfel, Benjamin Franklin este cel care a inventat paratrăsnetul.

Alessandro Volta a descoperit că electricitatea circulă cu ajutorul unor bucăţi de cupru şi zinc ( acestea erau scufundate în apă sărată şi separate de o bucată de carton) care erau legate de un fir de cupru. Volta a inventat bateria.

Ce se întâmplă dacă mişcăm un magnet pe un fir? În fir va fi generată electricitate. Descoperirea îi aparţine lui Michael Faraday şi poartă numele de inducţie electromagnetică. Aceasta a fost folosită pentru a inventa mai apoi generatorul.

Citește și:   Tradiții inedite de Paște în lume

La fel ca şi cei menţionaţi până acum, au mai fost şi alţii care au contribuit la inovaţii şi invenţii în domeniul electricităţii.

Cum este generată?

Combustibilul arde pentru a încălzi apa. În turbine, căldura transformă apa în aburi, care învârt apoi motorul şi în acest fel este generată electricitatea.

Tipuri de electricitate

Curent electric – electronii trec prin metale pentru a genera electricitate.

Electricitate statică – prin frecarea a două obiecte

Alte lucruri despre electricitate

Electricitatea circulă cu viteza luminii.

Electricitatea are un rol important asupra bătăilor inimii.

Țiparul electric poate produce şocuri de 500 de volţi când vânează sau pentru a se apăra.

Articole interesante

Lasa un comentariu