Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cele mai frumoase ruine antice din Europa

Cele mai frumoase ruine antice din Europa
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Leagăn al celor mai vechi civilizaţii ale lumii, Europa mai păstrează încă rămăşiţele lumii antice. Locuri de o frumuseţe rară şi de o valoare inestimabilă se întind astăzi de la un capăt la celălalt al Europei, fiecare cu istoria şi povestea sa.

  • Castelul Dunluce, Iralanda de Nord. Acesta datează din anul 1500 şi este situat pe un munte stâncos cu faţa spre ocean.
  • Stonehange, Anglia. Acest monument a fost construit în urmă cu 5000 de ani şi a fost subiectul multor teorii legate istoria sa și scopul cu care a fost construit.
  • Colosseum, Roma. Colosseumul din Roma a fost construit în anii 70 î.Hr şi era centrul de distracţii al Imperiului Roman.
  • Efes, Turcia. Construit în secolul 10 i.Hr. a fost iniţial un oraş antic grecesc.
  • Pompei, Italia. Oraşul a fost îngropat sub cenuşă în anul 79 d.Hr în urmă erupţiei vulcanului Vezuviu. Abia după 1700, ruinele oraşului Pompei au fost redescoperite.
  • Acropole, Grecia. Colina sacră fortificată din centrul oraşului Atena este cea mai cunoscută acropolă din lume. Această a adăpostit, încă din cele mai vechi timpuri, principalele edificii de cult ale Atenei. Acropola este compusă din peste 20 de vestigii ale lumii antice.
  • Göbekli Tepe, Turcia. Aceasta este cea mai veche structura religioasă cunoscută realizată vreodată de om. Se pare că acest sanctuar a fost construit de către vânători-culegători în cursul mileniului al X-lea î.Hr.
Citește și:   Apollo 13, cea mai riscantă misiune din istoria spaţială

Articole interesante

Lasa un comentariu