Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cei mai mari inventatori din istorie

Cei mai mari inventatori din istorie
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Inventatorii sunt cei care pun mai presus de orice pasiunea, cunoştinţele şi inovaţia în munca lor, pentru că au dorinţa de a lasă în urma lor ceva care să conteze şi să facă diferenţa în vieţile oamenilor.

O mulţime de lucruri pe care le folosim astăzi au fost cândva rodul unor invenții născute în minţile unor adevărate genii.

Pentru că oricând este loc de inovaţie şi de lucruri care să revoluţioneze istoria, iată, pentru inspiraţie şi motivaţie, o listă cu unii dintre cei mai mari inventatori ai tuturor timpurilor.

Leonardo Da Vinci

Da Vinci a rămas în istoria omenirii datorită picturilor sale, dar puţini ştiu că marele pictor a fost un inginer priceput şi un mare inovator. Operele sale pictate manual i-au permis să ilustreze multe tehnologii care s-au transformat mai apoi în realitate, inclusiv în domeniile instrumentelor muzicale, pompelor hidraulice, la elicoptere, tancuri şi în zona energiei solare.

Galileo Galilei

Galilei este cunoscut drept părintele ştiinţei moderne, datorită ideilor sale revoluţionare ce ţin de fizică şi astronomie. Acesta a îmbunătăţit telescopul atât de mult încât i-a permis să descopere fazele lui Venus, cei patru mari sateliţi ai lui Jupiter şi observarea petelor solare. Tot Galileo Galilei a fost cel care a adus îmbunătăţiri busolei militare şi altor instrumente importante.

Citește și:   Insula Paştelui: istorie și curiozități

Marie Curie

Marie Curie este una dintre cele mai mari personalităţi feminine care au existat vreodată. Curie este câștigătorea a două premii Nobel. Ea a devenit cunoscută pentru cercetările sale revoluţionare în domeniul radioactivităţii şi pentru descoperirea radiului şi poloniului.

Nikola Tesla

Tesla şi-a lăsat amprenta peste tot unde este folosită electricitatea. Pe lângă descoperirile sale despre electromagnetism şi inginerie, Tesla este considerat un pionier în domeniile balisticii, ştiinţei calculatoarelor, roboticii, fizicii nucleare şi fizicii teoretice.

Articole interesante

Lasa un comentariu