Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce vârstă are Pământul?

Ce vârstă are Pământul?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ce vârstă are Pământul pe care trăim? Aceasta este una dintre cele mai vechi întrebări din ştiinţă şi o temă de discuţie care a provocat de multe ori dispute între cercetători.

În anul 1654, savantul John Lightfoot a lansat teoria conform căreia Pământul a fost creat pe 26 octombrie 4004, î. Hr. la ora 9 dimineaţa.

În anii 1700, un om de ştiinţă pe numele sau Comte de Buffon a încălzit o mică replică a planetei, pe care o realizase. Apoi a măsurat rata la care se răceşte şi pe baza datelor obţinute, Buffon a estimat că Pământul are în jur de 75.000 de ani.

În 1800, fizicianul Lord Kelvin a folosit diferite formule şi ecuaţii şi a determinat că Pământul are între 20-40 de milioane de ani.

Oamenii de ştiinţă din epoca modernă au folosit radioactivitatea pentru a determina vârsta pe care o au rocile de pe Pământ. După aceste măsurători, cercetătorii au ajuns la concluzia că Pământul s-a format în urmă cu 4,45 de milioane de ani.

Citește și:   Circuitul apei în natură: etape și curiozități

Articole interesante

Lasa un comentariu