Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Ce creaturi microscopice trăiesc în apă

Ce creaturi microscopice trăiesc în apă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Apa adăposteşte o mulţime de microorganisme şi creaturi pe care nu le putem observa cu ochiul liber. Dacă ai curiozitatea să vezi ce anume conţine apa, care la prima vedere pare curată şi pură, poţi face acest lucru cu ajutorul unui microscop.

Pentru a observa diferenţele şi pentru a vedea cât mai multe de astfel de microorganisme este recomandat să foloseşti în timpul experiementului mai multe tipuri de apă: apă de la robinet, apă îmbuteliată, apă ce provine dintr-un lac sau dintr-un râu şi aşa mai departe. Cu o pipetă sau o seringă pune câte o picătură de apă la microscop, observă microorganismele şi în acelaşi timp fă o comparație între tipurile de apă pe care le analizezi.

La ce te uiţi?

Câteva dintre creaturile şi microorganismele pe care le vezi în timpul exeperimentului:

– Euglenele: acestea sunt organisme unicelulare, care se încadrează undeva între plante şi animale. Euglenele au o coadă lungă numită flagel care le ajută să se deplaseze.

– Protozoare: sunt de asemenea organisme unicelulare care prezintă un flagel ce este greu de observat, iar diferenţa dintre protozoare şi alge este de cele mai multe ori greu de definit.

Citește și:   Joc pe apă

– Amibele: Amiba este una dintre cele mai simple animale unicelulare. Acestea se găsesc în apele dulci, stătătoare sau pe pământ umed.  Amiba are aspectul unei mese gelatinoase incolore, cu forma corpului mereu schimbătoare. Neavând membrană celulară bine diferenţiată, amiba formează nişte prelungiri de citoplasmă, numite pseudopode (picioruşe false), cu care se deplasează. Amibele îşi înconjoară hrana într-o bulă, iar apoi o mănâncă.

– Algele: cei mai mulţi oameni de ştiinţă nu consideră algele ca fiind plante. Aceste organisme pot fi galbene, verzi sau roşii, trăiesc singure sau în lanţuri de organisme.

De asemenea, în apa pe care o analizezi la microscop poţi găsi şi vietăţi ceva mai mari cum ar fi viermișorii de apă, în funcţie de locul din care ai luat probele de apă.

Articole interesante

Lasa un comentariu