Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

5 invenţii importante din China Antică

5 invenţii importante din China Antică
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

China este una dintre cele mai vechi civilizaţii de pe glob căreia omenirea îi datorează foarte multe. În China Antică s-au făcut descoperiri importante, care au schimbat pentru totdeauna viaţa oamenilor şi cursul istoriei.

Hârtia a fost inventată în China în anul 105 i.Hr. Inventarea hârtiei a influenţat semnificativ istoria. Tsai Lun a făcut un amestec de coajă de copac, cânepă, pânză uzată şi resturi de năvod, rezultatul fiind o hârtie aspră.

Praful de puşcă a fost inventat de alchimiştii chinezi undeva în anul 1000 i. Hr. Se spune că această invenţie a apărut din întâmplare. Chinezii foloseau praful de puşcă pentru artificii. Mai târziu, praful de puşcă a ajuns în Europa unde a fost folosit la realizarea armelor, cu care europenii au stăpânit în mijlocul anilor 1800 teritoriile chineze.

Busola este o altă invenție care aparţine chinezilor. Prima dată, busola a fost folosită în tehnica Feng Shui, adică era utilizată atunci când urma să fie construită o casă la determinarea câmpurilor de energie pozitivă. Mai târziu, busola a fost folosită în navigaţie.

În urmă cu 3,500 de ani, chinezi au invetat umbrela. Cel care a invetat umbrela s-a inspirat de la copiii care foloseau frunzele mari de lotus pentru a se proteja de ploaie. Astfel a apărut umbrela cu un cadru flexibil şi acoperită cu o bucată de pânză.

Citește și:   Personaje care au făcut istorie, dar care nu au existat în realitate

Periuţa de dinţi a fost inventat în tot China. Primele periuţe de dinţi erau realizate din păr de cal ataşat de o bucată de bambus.

Articole interesante

Lasa un comentariu