Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

3 învăţături din China Antică

3 învăţături din China Antică
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Civilizaţia chineză a urmat încă din cele mai vechi timpuri 3 reguli de viaţă care par să fie un secret păstrat în China şi în zilele noastre.

Cele trei învăţăminte sunt confucianismul, taoismul şi budismul. Dar ce sunt cele trei noţiuni şi cum îi ajută pe chinezi să aibă o viaţă împlinită?

Un om îşi poate venera întotdeauna înaintaşii urmând regulile lui Confucius care se referă la comportamentul în societate, devine un adept al budismului şi practică taoismul, adică nişte exerciţii de respiraţie. Toate acestea în fiecare zi.

Ce este confucianismul

În China Antică, confucianismul era atât o filosofie cât şi o religie. Era filosofia preferată a multor conducători chinezi. În ziua de azi sunt mulţi care încă citează şi studiază o mulţime de idei şi învățăminte care i-au aparţinut lui Confucius, cel care a fost primul profesor din China Antică, care a trăit în urmă cu 2.500 de ani.

Ce este taoismul

Taoismul este o filosofie şi un mod de gândire. Taoiștii cred cu tărie în bucurie şi râs.

Ce este budismul

Budismul este una dintre religiile lumii. Cei care urmează învăţăturile lui Budha se numesc budişti. Există peste 500 de milioane de budişti în întreaga lume. Budismul apreciază bunătatea, auto-controlul, înţelepciunea, calmul şi dragostea.

Citește și:   15 întrebări de cultură generală pentru copii curioși

Articole interesante

Lasa un comentariu