Săgeata geografică

0

Săgeata geografică este un joc pentru trei grupe de câte cinci participanţi. Este necesară o busolă, pe care o ţine conducătorul jocului.

Participanţii sunt împărţiţi în grupe de câte cinci, care îşi aleg câte un comandant. După aceasta primesc sarcina ca, orientându-se după semne din natură, să determine unde este direcţia nord a locului în care se găsesc (fără a se folosi de busolă).
Grupele se distanţează apoi la interval de câte 20 metri şi rămân aliniate în vederea începerii jocului.
Conducătorul, aşezat în faţa grupelor, indică cu glas tare şi repetând, o direcţie cardinală, de exemplu: vest sau nord-vest.

În timp de un minut, fiecare conducător de grupă va trebui să îşi aranjeze colegii sub forma unei săgeţi al cărei vârf să fie îndreptat în direcţia ce li s-a comandat. Jocul se repetă de cinci ori.

Pentru fiecare direcţie corectă grupa primeşte câte cinci puncte, iar pentru direcţiile greşite este penalizată cu două puncte, putând hotărî, eventual, schimbarea comandantului.Câştigă grupa cu cel mai bun punctaj pozitiv.
Jocul se poate desfăşura şi în curtea şcolii, pe grupe, după care poate fi organizată şi o întrecere finală între grupele fruntaşe participante la joc.
Conducătorul jocului va verifica corectitudinea poziţiei, cu ajutorul busolei, în prezenţa unui elev care nu participă la joc.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?