Roşu sau Verde, cursă în aer liber

0

“Roşu sau verde” este o activitate care se desfăşoară în aer liber şi este ideală pentru a consuma energia celor mici şi pentru distracţie.

Înainte de a începe jocul se stabileşte foarte clar traseul pe care se desfăşoară şi toţi cei care participă trebuie să ştie care este acesta şi pentru unde trebuie să meargă pentru a termina o cursă.

Apoi, toţi copiii se aliniază la linia de start. Linia de start poate fi făcută dintr-o bucată de panglică sau un alt material moale. Atunci când se strigă “Verde” , jucătorii trebuie să fugă cât de repede pot, şi trebuie să se oprească imediat când aud “Roşu”.

“Verde” şi “Roşu”se va striga alternativ de cel desemnat să observe şi să coordoneze jocul. Câştigă cel care reuşeşte să termine primul cursa.

Pe parcursul jocului regulile se pot modifica sau adapta, dar cei care iau parte la această activitate trebuie să le afle.

Această activitate nu este doar antrenantă şi amuzantă pentru copii, ci îi poate ajuta pe cei mici să înveţe să respecte direcţiile, le antrenează rabdarea și puterea de reacție.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?