Raliu

0

Acesta este un joc pentru doi participanţi.

Pe o masă sau pe o porţiune delimitată a unui teren oarecare vor fi amplasate opt obstacole – castele cu punţi, poduri, planuri înclinate etc. – numerotate de la 1 la 8. Pe terenul de joc va fi marcat un punct de plecare şi unul de sosire.

Fiecare participant va primi câte o maşină cu telecomandă.

Maşina unuia dintre participanţi va fi plasată la punctul de plecare, iar a celui de-al doilea la punctul de sosire. La semnalul de start, dat de arbitru, fiecare jucător îşi va pune maşina în mişcare, urmând să parcurgă întregul drum de la un capăt la celălalt, fiecare pe sensul lui.

Pe parcurs ei trebuie să atingă toate obstacolele în ordinea lor numerică (crescătoare sau descrescătoare), manevrând maşinile numai de la telecomandă, care le permite să se deplaseze în orice direcţie.

În joc pot fi introduse şi elemente din regulamentul de conducere auto, cum sunt cele referitoare la depăşiri, acordare de prioritate, etc.

La sfârşitul cursei se cronometrează timpul în care fiecare participant a parcurs traseul. După aceasta, participanţii la joc vor schimba între ei maşinile şi poziţiile de plecare, cursa fiind reluată. Câştigă cel care a totalizat cel mai scurt timp în cele două curse.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?