Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri pe asfalt: Şotronul şi Plicul

Jocuri pe asfalt: Şotronul şi Plicul
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Şotronul este probabil unul dintre cele mai cunoscute jocuri ale copilăriei. Celebrul omuleţ desenat cu cretă pe asfalt a bucurat numeroase generaţii până acum şi este bine să rămână în continuare preferatul copiilor care se joacă în faţă blocului şi nu numai.
La fel că Şotronul se joacă şi Plicul, un alt joc care îi face pe copii să îşi testeze abilităţile, să facă mişcare, să îşi dezvolte capacitatea de concentrare şi autocontrol, le stimulează spiritul de competiție şi nu în ultimul rând, îi ajută să se distreze şi să se relaxeze. Mai puţin cunoscut este, poate, Şotronul chinezesc – denumit astfel pentru că vei avea nevoie de nişte beţişoare pentru a realiza şotronul. În rest, regulile sunt asemănătoare cu cele ale Șotronului pe care îl ştie toată lumea.
Şotronul

Acest joc se joacă în minimum doi copii. Pentru Șotron, jucătorii au nevoie de o bucată de cretă cu care desenează pe asfalt un omuleţ pe care îl vor numerota apoi. Primul jucător stă la linia de start şi aruncă o pietricică sau o bucată de cretă în primul pătrat, numerotat cu cifra 1. Apoi va trebui să sară într-un picior în fiecare căsuţă, iar la întoarcere acesta trebuie să ia pietricica din căsuţa în care a fost aruncată. Dacă jucătorul pune piciorul jos sau calcă marginile căsuţelor, iese şi jocul continuă cu următorul jucător. Va câştiga cel care va reuşi să ajungă să arunce pietricica şi să o recupereze din ultima căsuţa a omuleţului.

Citește și:   Raliu

Plicul
Plicul este asemănător cu Șotronul. Este nevoie de cel puţin 2 copii pentru ca jocul să se poată desfăşura. Aceştia desenează pe asfalt un plic mare şi numerotează căsuţele. Urmează apoi regulile de la Şotron. Unul dintre ei se aliniază la linia de start şi aruncă o pietricică în prima căsuţă numerotată cu 1. Apoi va trebui să sară într-un picior în fiecare căsuţă, iar la întoarcere acesta trebuie să ia pietricica din căsuţa în care a fost aruncată. Dacă jucătorul pune piciorul jos sau calcă marginile căsuţelor, iese şi jocul continuă cu următorul jucător. Jucătorul care va trece prin toate cele şase căsuţe, recuperând şi pietricica din ultima căsuţa, va continua jocul aruncând de această dată pietricica din partea opusă a liniei de start. Practic, va relua Plicul invers.
Şotronul chinezesc

Şotronul chinezesc este un joc care se joacă în minimum doi copii. Pentru acest joc, copiii au nevoie de 10 bețișoare de 30 de cm lungime. Primul jucător ia beţele şi le aşază în aşa fel încât să formeze o scară. Beţele vor fi aşezate la o distanţă de 10 cm unul faţă de altul. Acesta începe să sară într-un picior peste beţe, încercând să nu le atingă sau să nu se dezechilibreze. În cazul în care un băț este atins sau jucătorul a pus ambele picioare jos, acesta iese din joc. Jucătorul sare peste toate beţele şi se întoarce la linia de start cu ultimul băț din capăt. Continuă astfel până când adună toate beţele.

Citește și:   3 jocuri captivante de echipă

Articole interesante

Lasa un comentariu