Jocuri în aer liber: Țările

0

Țările este unul dintre cele mai cunoscute jocuri ale copilăriei pe care l-au jucat generații la rând. Jocul se desfășoară în aer liber, este interactiv, distractiv și antrenant. Pentru a se putea juca jocul este nevoie de cel puțîn 3 jucători.

Se poate juca oriunde afară, atât timp cât nu există pericole (mașini, alte obiecte care ar putea provoca accidente).

Materiale necesare

Cretă

Minge

Cum se joacă

Fiecare jucător își va alege ce țară vrea să fie. Apoi, se desenează pe asfalt un cerc mare, în care vor intra toți jucătorii. Fiecare jucător va scrie pe o porțiune din cerc numele țării pe care și-a ales-o. Jucătorii se așază în pătrățelele lor și se alege jucătorul care începe jocul.

Jucătorul care deschide jocul ia mingea și strigă: „Să tragă mâța de coadă și șoarecele de urechi țara  X” și va rosti numele unei țări, dintre cele participante. După aceea arunca mingea în aer.

Jucătorul cu țara care a fost strigată trebuie să prindă mingea cât mai repede, să o aducă în cerc și să strige „STOP”. În acest timp, restul jucătorilor fug cât mai departe de el. La „STOP” nu mai are voie nimeni să se miște. Jucătorul cu mingea alege un jucător pe care încearcă să îl nimerească cu mingea. Are voie să facă 3 pași în direcția lui.

Dacă reușește să îl atingă cu mingea, are dreptul să ia o bucată din țara celui atins. Dacă nu reușește, cel care nu a fost nimerit cu mingea va lua o bucată din țara celui care a aruncat după el.

Jocul se reia, iar cel care aruncă mingea în sus este jucătorul a cărui țară a fost strigată ultima oară. Dacă acesta nu mai este în joc (toată țara lui a fost cucerită), mingea va fi aruncată de ultimul jucător.

Un jucător iese atunci când toată țara lui inițială a fost cucerită. Ultimul jucător rămas în joc, câștigă!Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?